Dansk skuespiller kaster sig ud i kærligheden: Har krævet sin mand

Underholdning
(Foto: Foto: Peter Helles Eriksen/Scanpix/Arkiv)

Han er vant til at se det sjove i alting, men i en ny tv-serie har Michael Wulff omfavnet kærligheden.

Han er kendt fra stand-up, vittige tegninger og komiske tv-optrædener, men når Michael Wulff lige om lidt er aktuel som idémand og instruktør bag tv-serien "Perfekte steder", er det ikke med komikken men med kærligheden som omdrejningspunkt.

Det har været en udfordring for komikeren at bevæge sig fra det komiske perspektiv til en mere følsom fortælling.

- I de ting, jeg før har lavet, har det vigtigste ligesom været, at al højtidelighed blev tilintetgjort fuldstændig af sarkasme og ironi og absurditet, forklarer Michael Wulff.

- Men her skulle jeg stå ved det højstemte i det ægte og autentiske, og det har krævet sin mand ikke at gå ind og tilintetgøre det. Jeg har skullet finde den sindsro og tro på, at man ikke altid behøver at distancere sig fra den følelsesmæssige ærlighed, siger han.

Serien handler om Tobias og Rose, der mødes tilfældigt og forelsker sig hovedkulds hen over en sommer.

Selv om han ikke har beskæftiget sig med romantikken så intensivt på sit arbejde før, så er det noget, der i den grad griber ham.

- Det, der fascinerer mig, er den pludselighed og ustyrlighed, der kan opstå når to mennesker, der lever hvert deres liv, mødes tilfældigt, og der opstår en sprække ind i deres sind og sjæl, så deres liv ændrer sig, siger komikeren.

- Vi lever i en verden, hvor alt stort set er defineret og programmeret, og så er der sådan nogle elementer, hvor der helt ud af det blå kan opstå en forbindelse mellem to mennesker, der ellers ikke har noget til fælles. Det synes jeg er en gåde, som jeg ikke foreløbig bliver træt af at interessere mig for, siger han.

Han håber, at serien, der har Gustav Giese og Sara Hjort Ditlevsen i hovedrollerne, kan være med til at få endnu flere forelskelser til at spire på sigt.

- Vores klare intention har været at vise den her sommerforelskelse, og det ved vi, der bor i Skandinavien jo godt, hvad betyder. Der har man jo siddet inde i mørke en hel vinter, og i det øjeblik sommeren kommer, er det som en blomst, der eksploderer. Jeg håber, det har en smittende effekt.

"Perfekte steder" har premiere på TV2 Zulu den 10. oktober.

/ritzau/FOKUS