Dansk rederi solgt i milliardhandel
Scandlines færgen 'Holger Danske' på ruten mellem Rødby i Danmark og Puttgarden i Tyskland 14. juli 2009. Rederiet Scandlines er blevet solgt til et britisk konsortium for 1, 7 milliarder euro. Foto: Brian Bergmann/Scanpix

Rederiet Scandlines er blevet solgt til et britisk konsortium for 1,7 milliarder euro, svarende til 12,7 milliarder kroner.

Det oplyser rederiet mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør Søren Poulsgaard Jensen mener, at salget kommer til at styrke rederiet.

- Jeg har været meget glad for samarbejdet med 3i om at transformere selskabet og udvikle dets vækstpotentiale. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de nye ejere.

- Scandlines er en fantastisk virksomhed med dedikerede medarbejder. Vi kommer alle til at drage fordel af denne langsigtede investering, siger han.

Den nuværende ejer, kapitalfonden 3i, tjener 347 millioner euro, svarende til 2,6 milliarder kroner, på salget.

Kapitalfonden geninvesterer dog i selskabet, som ifølge Peter Wirtz, der er partner hos 3i, har været en god investering.

- Scandlines har været en fantastisk investering for os og vores geninvestering i virksomheden - sammen med First State og Hermes Investment Management - afspejler vores tillid til den fortsatte succes.

- Vi er overbeviste om, at virksomheden går en robust fremtid i møde og glæder os over at kunne fortsætte investeringen i en så veldreven virksomhed, der performer meget stærkt, siger Peter Wirtz.

3i ejer nu 35 procent af Scandlines.

De nye ejere, First State Investment og Hermes Investment Management, ejer henholdsvis 50,1 og 14,9 procent af rederiet.

Scandlines blev grundlagt i 1998 efter en fusion mellem de to største rederier i Danmark og Tyskland.

Rederiet driver to færgeruter mellem Danmark og Tyskland - Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.

Tidligere var ruten mellem Helsingør og Helsingborg også en del af selskabet, men datterselskabet HH-Ferries blev frasolgt i 2015.

Scandlines har otte færger med flere end 42.000 årlige afgange.

/ritzau/