Dansk politiker i Bruxelles: "Vi er alle sammen rystede"
Christel Schaldemose sidder i møde i parlamentet. Ifølge flere nyhedsbureauer er beskeden at blive inden døre.
- Vi er alle sammen rystede og har opmærksomheden et andet sted. Men vi har endnu ikke fået meldinger om, hvorvidt vi skal gøre noget.
- Vi er alle sammen rystede og har opmærksomheden et andet sted. Men vi har endnu ikke fået meldinger om, hvorvidt vi skal gøre noget. Foto: Scanpix/arkiv

Alle medarbejdere i EU-institutionerne skal blive inden døre.

Sådan lyder det fra kommissionen ifølge nyhedsbureauet AFP, efter at der er sket flere eksplosioner i lufthavnen i Bruxelles og ved metrostationen Maalbeek tæt ved EU-institutionerne.

Stemningen i Europa-Parlamentet er trykket, lyder det fra medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose (S), som netop nu sidder i parlamentet til møde i udvalget og stemmer.

Da Ritzau talte med hende kort efter eksplosionen ved metrostationen, havde de endnu ikke fået besked på at blive indenfor.

- Vi er alle sammen rystede og har opmærksomheden et andet sted. Men vi har endnu ikke fået meldinger om, hvorvidt vi skal gøre noget.

-Vi er ret sikre her i Europa-Parlamentet, da der er ret strikse regler for at komme ind, så det bedste lige nu er at blive inden døre. Jeg går ud fra, at de ret snart giver en melding efter, de har hævet sikkerhedsniveauet.

Belgien har hævet sikkerhedsniveauet til det højeste, oplyser indenrigsminister Jan Jambon ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Reuters oplyser den belgiske tv-station VRT, at 13 mennesker er dræbt og 35 er hårdt såret efter angrebet i Bruxelles' lufthavn.

Der meldes også om dræbte og sårede i metroen, men oplysningerne om dræbte er ikke bekræftet fra officielt hold.

De belgiske myndigheder oplyser, ifølge Reuters, at al offentlig transport i Bruxelles er indstillet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.