Dansk milliardær i bolignedtur: Skærer 60 millioner af prisen for sit gods

Milliardæren Johan Schrøder lider af den kroniske lungesygdom lungefibrose. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv)

Radiometer-milliardæren Johan Schrøders stutteri på godset Aggersvold har tabt over 90 millioner kroner på otte år.

Radiometer-milliardæren Johan Schrøders stutteri på godset Aggersvold ved Jyderup på Vestsjælland er blevet nedskrevet i værdi.

Det skriver Finans.dk.

77-årige Johan Schrøder lider af den kroniske lungesygdom lungefibrose og satte godset til salg i forsommeren.

Nu viser regnskabet for 2016/17, at Heste-HerregårdsPension Aggersvold ApS har et underskud på næsten 65 millioner kroner.

I forbindelse med salget er der ifølge regnskabet foretaget en nedskrivning fra 111 millioner kroner til 50 millioner kroner. Det er den primære forklaring på det store underskud i anpartsselskabet, skriver Finans.dk.

De seneste otte år har været en lang række af underskudsgivende år for stutteriet. I hele perioden har der været et underskud på 93 millioner kroner før skat.

Milliarder på kontoen

Heste-HerregårdsPension Aggersvold ApS er ejet af Johan Schrøders holdingselskab J.S.R. af 1.11.83 ApS.

Her ser det noget anderledes ud for Johan Shrøder. Holdingselskabet har en egenkapital på to milliarder kroner.

Rettidig omhu

Da Johan Schrøder satte Aggersvold til salg, fortalte han til BT, at ejendommen er for stor til, at hans hustru eller hans børn kan stå med det selv efter hans død.

- Så derfor mener jeg, at det er rettidig omhu at udbyde den nu, for det tager jo lang tid at sælge sådan noget, sagde Johan Schrøder.