Dansk herredouble taber tæt kamp mod favoritter

Sport
Herredoublen med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding var seedet som nummer fem ved turneringen i Jakarta. (Foto: Foto: Paul Ellis/AFP)

Herredoublen Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding var tæt på at slå førsteseedet par ud i Indonesien.

Badmintonparret Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding var fredag tæt på at spille sig i semifinalen ved Indonesia Open i Jakarta.

I kvartfinalen tabte danskerne til den indonesiske hjemmebanedouble Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo med 22-20, 20-22, 18-21.

Det var sjette gang i træk, at danskerne tabte til de to indonesere.

På papiret var det da også en svær opgave for den danske herredouble.

Det indonesiske par ligger nummer et på verdensranglisten, og parret er også seedet som nummer et ved niveau-2-turneringen i Indonesien.

Alligevel var de femteseedede danskere godt med i kampen. Første sæt gik til danskerne, efter at parrene havde taget føringen på skift.

Danskerne overlevede en sætbold og slog selv til, første gang de fik chancen for at lukke sættet.

I andet sæt var danskerne under voldsomt pres, da indoneserne havde sætbolde.

De første to sætbolde overlevede danskerne efter en heroisk kamp, men på favoritternes tredje sætbold lykkedes det at hive sættet hjem.

Det tredje og afgørende sæt var en anden snak. Indoneserne tog en tidlig og stor føring på 11-4 og var i teten.

Efter et langt ophold ved stillingen 19-14 på grund af forvirring om et indonesisk point fik danskerne fire hurtige point, men indoneserne genfandt fokus og tog sejren på første matchbold, da Mads Conrad-Petersen skød i nettet.

/ritzau/