Dansk Erhverv glad for ny skatteminister

Morten Østergaard (R) bliver ny skatteminister. (Foto: Foto: FALS SIMON Polfoto)

Dansk Erhverv venter et mere realistisk syn på skatteområdet fra den nye skatteminister Morten Østergaard.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv begræder ikke, at der kommer en ny skatteminister, og at det politiske skifte bliver fra SF til De Radikale, når Morten Østergaard (R) bliver ny skatteminister i stedet for SF's Jonas Dahl.

- Særligt på skatteområdet kan vi med Morten Østergaard forhåbentlig se frem til et lidt mere realistisk syn på skattesystemet og skatteinddrivelsen, siger Jens Klarskov, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Han finder det også fornuftigt, at der ikke længere skal være en selvstændig handelsminister, men at aktiviteterne i stedet kommer til at høre under udviklingsministeriet. Den nye handels- og udviklingsminister bliver Mogens Jensen (S).

Det er dog vigtigt, at den nye minister i det udvidede ministerium fortsat har fokus på at åbne muligheder for danske virksomheder.

- Én minister får samlet set mere power til at gøre en forskel for danske virksomheder, og i det lys er det en fornuftig sammenlægning. Det kræver dog, at ministeriet bevarer indsatsen med at understøtte danske virksomheder, hvilket vi naturligvis forventer, siger Jens Klarskov.

Direktøren mener, at den seneste tids uro i regeringen, ikke har været godt for ambitionen om at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

- Med det nye ministerhold på plads ser vi frem til igen at få fokus på de nødvendige reformer og vækstinitiativer, siger Jens Klarskov.

Efter SF's afgang fra regeringstaburetterne er den interne uenighed i regeringen væk.

- Nu handler det om at komme tilbage på reform- og vækstsporet, da den interne uenighed har stået i vejen for arbejdet med at trække Danmark ud af krisen.

- Vi kender jo både Nick Hækkerup, Morten Østergaard og Martin Lidegaard som nogle dygtige, hårdtarbejdende og konstruktive ministre.

- Og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med dem i deres nye ministerier, siger Jens Klarskov med henvisning til den nye sundhedsminister, skatteminister og udenrigsminister.

Ministerrokaden kommer efter, at balladen om Dong sprængte regeringen og SF forlod den efter knap 2,5 år på ministertaburetterne.

/ritzau/