Dansk chauffør gemte kæmpe mængde cannabis under møbler

En narkohund fandt blandt andet knap 700 kilo cannabis-harpiks under brugte møbler i lastbilens påhængsvogn.
De franske toldmyndigheder viser på dette billede fangsten fra sidste uge, hvor en dansk lastbilchauffør blev stoppet med 1,3 ton hash ved Narbonne.
De franske toldmyndigheder viser på dette billede fangsten fra sidste uge, hvor en dansk lastbilchauffør blev stoppet med 1,3 ton hash ved Narbonne. Foto: Douane.gouv.fr/Free

En dansk chauffør er blevet anholdt og fængslet, efter at franske myndigheder har fundet 1,3 ton cannabis i hans lastbil.

Det oplyser de franske toldmyndigheder i en pressemeddelelse.

Lastbilen var på vej fra Spanien til Danmark, da den blev stoppet ved den sydfranske by Narbonne natten mellem søndag og mandag i sidste uge.

Det vurderes, at værdien af den beslaglagte cannabis er omkring ti millioner euro - 75 millioner kroner.

Den danske chauffør var alene i lastbilen, da den blev stoppet. Han forklarede over for de franske toldmyndigheder, at han var på vej til Danmark med brugte møbler.

Derefter undersøgte en narkohund lastbilens anhænger.

- Under inspektionen af påhængsvognen får narkohunden stor interesse for nogle kasser i bunden af lasten, står der i pressemeddelelsen.

- Tolderne åbner en af de fire kasser og finder en metaltromle, der indeholder blokke af cannabis, tilføjes det.

Tolderne fandt fire kasser, der i alt indeholdt 683 kilo cannabis-harpiks, i lastrummet. Desuden fandt tolderne 593 kilo cannabis og 44 kilo cannabis-urter skjult i lastbilens løftekran.

Sagen mod den danske chauffør er nu overdraget til anklagemyndigheden i Marseille.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.