Danmarks første taxiselskab har sat sig selv til salg

Den ny taxilov har løsnet grebet om branchen - og giver flere muligheder for at udvikle forretningen og nye koncepter.

Det fører nu til at det første taxaselskab herhjemme, Dantaxi 4x48, er udbudt til salg. Det sker via PwC Corporate Finance.

95 procent af de tilsluttede vogmænd stemte ved den seneste generalforsamling for at give bestyrelsen mandat til at gennemføre salget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Når vi vælger at sætte til salg nu, er det fordi vi anser tidspunktet for at være det mest optimale. Både set i relation til vores nuværende ejere, vognmændene, og overfor en mulig køber. For den rigtige køber er der et uopdyrket potentiale i virksomheden, og i markedet generelt, der kan udnyttes. Vi har en bundsolid økonomi og har gennem mange år bevist, at vi er i stand til at ekspandere og hele tiden tjene penge i et marked, der hidtil har været meget reguleret. Også derfor mener vi, at vi er interessante for en potentiel køber, lyder det optimistisk fra selskabets direktør Carsten Aastrup.

Det er ikke selskabets 1400 vogne, der er til salg. De vil fortsat tilhøre vognmændene. Derimod er det bestillingskontoret, kundedatabaser samt for eksempel rettighederne til taxa-appen "Moove", med cirka 100.000 brugere, der kan overgå til en køber. Liberaliseringen af taxiloven vil også give selskabet mulighed for på sigt selv at købe nye vogne.

- Det kan være et af de redskaber, selskabet fremover kan dreje på for at sikre en god betjening - også i yderområder, siger Carsten Aastrup til Frederiksborg Amts Avis.