Danmarks ældste værtshus i strid: Ansatte låst inde

Ejeren af Hviids Vinstue Per Møller føler sig chikaneret af bestyrelsesformanden i ejerforeningen. Her er han fotograferet sidste år sammen med ejerne af Skindbuksen og Kongens Bar. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/arkiv)

Ejeren af værtshuset Hviids Vinstue føler, at han bliver forsøgt chikaneret ud af sin adresse.

I lidt mere end et år har ejeren af værtshuset Hviids Vinstue på Kgs. Nytorv i København ligget i krig med bestyrelsesformand i ejendommens ejerforening Tommy Hansen og advokat og ejendomsinvestor Claus Molbech Bendsten.

Ejeren af Hviids Vinstue Per Møller anklager de to for at forsøge på at chikanere ham væk fra den attraktive adresse.

Det skriver Berlingske Business.

Blandt andet oplevede de ansatte for et par måneder siden, at de ikke kunne komme ud, da der pludselig var monteret en ny lås på døren. De måtte bryde døren op med en hammer.

I dag er der kommet nye låse til, men selvom Per Møller ejer kælderetagen har han ikke fået udleveret nøgler til de nye låse. Det betyder, at de ansatte hver dag må gå ud af bagindgagen, hvilket sætter gang i alarmen. 

Sidste år blev ølslangen til værtshuset, der med sin grundlæggelse i 1723 er landets ældste, klippet over, så litervis af øl flød ud på jorden, og så er der også blevet sat et hegn op i baggården, som de ansatte oplever som chikane.

- Jeg bliver 70 til næste år. Jeg er træt af at gå og vente på det næste træk. Hvad møder vi ind til i næste uge? siger Per Møller til Berlingske Business. Han understreger samtidig over for avisen, at han ikke har tænkt sig at give op.

Hverken Tommy Hansen eller Claus Molbech Bendtsen er vendt tilbage på Berlingskes henvendelser om en kommentar.