Danmark har luret Frankrigs hemmelige våben

Sport
Sidst Danmark mødte Frankrig i en træningsturnering i Paris blev det til en smal sejr på 29-28. (Foto: Foto: DRESLING JENS Polfoto)

Ved Golden League-turneringen i Frankrig i januar fik Danmark en forsmag på franskmændenes taktik.

Nu var det kun en træningskamp, men Danmarks 29-28-sejr over Frankrig i Golden League-turneringen i Paris i begyndelsen af måneden kan blive meget værdifuld.

Den kan nemlig være med til at give en lille dansk fordel i aftenens EM-finale.

Én ting er, at danskerne med den anden sejr over Frankrig på tre måneder fik bekræftet, at franskmændene er til at tale med.

En anden ting er, at Danmark undervejs i kampen blev mødt af et taktisk modtræk, hvor fløjene Michel Guigou og Luc Abalo gik højt op på banen i defensiven, da Danmark fik en mand udvist.

- Det skete, da de var bagud med fem-seks stykker. Så begyndte de at gå offensivt til os. Det havde vi problemer med at få løst, og det bragte dem tilbage i kampen, fortæller Henrik Møllgaard.

Danmark er altså forberedt på, at man formentlig vil blive mødt af samme modtræk i EM-finalen, hvis en lignende situation opstår.

- Det har vi selvfølgelig snakket om, at vi skal løse. Og det kigger vi på, når vi lægger taktikken. Derfor var det rigtigt vigtigt, at både vi trænere og spillerne blev klar over, at fløjene kan finde på at gå langt frem, fortæller assistenttræner Klavs Bruun Jørgensen.

Han mener, at opgøret i Palais Omnisports i Paris-forstaden Bercy på mange måder kan betragtes som en generalprøve på EM-finalen.

- Det vigtige i forhold til den kamp var, at ingen af holdene var interesseret i at tabe.

- Derfor kan den meget vel komme til at ligne det, der kommer til at ske i finalen, bare med den forskel, at der sidder 14.000 og kigger på plus dem, der sidder hjemme foran skærmen. Det kan sagtens være til vores fordel, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark vandt Golden League-turneringen i Frankrig, hvor det også blev til en 34-22-sejr over Norge og uafgjort 23-23 mod Qatar.

/ritzau/