Dan Jørgensen om Zenia Stampe: Hun ligner venstrefløjens svar på Pia K.

Hvis Zenia Stampe mener, at vi skal tage imod endnu flere flygtninge, så skylder hun i hvert fald, inden hun kritiserer os andre, at sige, hvor hun vil skære i velfærden, siger Dan Jørgensen. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Zenia Stampes kritik af Socialdemokraterne er helt på månen, siger Dan Jørgensen, Socialdemokraternes udlændingeordfører.

Den radikale værdiordfører, Zenia Stampe, kalder Socialdemokraterne 'hamrende usolidariske' når partiet ikke mener, at Danmark kan klare flere flygtninge på grund af den måde, vi har indrettet vores velfærdssystem. Det er 'rigmandsprotektionisme' fra et parti, som ellers er rundet af international solidaritet, mener den radikale ordfører i et interview i Politiko.

Den salve har Dan Jørgensen ikke meget til overs for. Han siger til BT, at Zenia Stampe mere og mere ligner venstrefløjens svar på Pia Kjærsgaard.

Han siger desuden:

- Pia Kjærsgaard mener, at alle problemer i verden skyldes muslimer, og Zenia Stampe mener, at ingen skyldes muslimer.

Dan Jørgensen beskylder de Radikale for ikke at forholde sig til de problemer, som Danmark står overfor med de flygtninge, som kommer til landet. Og siger om Zenia Stampes beskyldninger om manglende solidaritet på flygtningeområdet:

- Kritikken af os er helt på månen. At benægte, at der er udfordringer for vores velfærdsstat og af sammenhængskraften i vores land, er virkelig verdensfjernt og naivt. Flygtninge koster os tocifrede milliardbeløb hvert år, og hvis Zenia Stampe ovenikøbet mener, at vi skal tage imod endnu flere flygtninge, så skylder hun i hvert fald, inden hun kritiserer os andre, at sige, hvor hun vil skære i velfærden, siger han.

- Hun har jo slet ikke forstået, hvad der foregår, og hvad der optager befolkningen, sagde Pernille Vermund for et par uger siden om Zenia Stampe. Foto: Scanpix/arkiv


Dan Jørgensen er således enig med Pernille Vermund, formand for det nystiftede parti Nye Borgerlige, om Zenia Stampes evner til at forholde til de politiske udfordringer.

Pernille Vermund skrev - efter Zenia Stampe i DR-programmet Deadline for tre uger siden fortalte, at hun vil bekæmpe ekstrem og voldelig nationalisme i sin nye rolle som værdiordfører for De Radikale - om Zenia Stampe på Facebook:

- Shit, hun er spejlblank!!! Hun er mere bange for demokratiske partier end for IS.

Til Ekstra Bladet sagde Pernille Vermund efterfølgende blandt andet:

- Hun har jo slet ikke forstået, hvad der foregår, og hvad der optager befolkningen.

Det er kun knap et år siden at Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre sad i regering sammen.