Dagpenge-tæsk til Joachim B.: Minister freder aftale
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og Liberal Alliances finansordfører Joachim B. Olsen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) afviser at ændre dagpengeaftalen fra 2015. Liberal Alliance spillede ellers forleden ud med et forslag om at ville ændre den nuværende aftale.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) afviser at ændre dagpengeaftalen fra 2015. Det er reelt et nej til regeringspartiet LA's tanker om at afskaffe dimittendsatserne, og forslaget er dermed endelig manet i jorden.

- Vi har lavet en god og bred dagpengeaftale, som regeringen ikke har planer om at ændre ved. Den trådte i kraft sidste år, og giver blandt andet mulighed for at forlænge dagpengene op til et år, og gør det mere attraktivt at tage småjob. Vi har set, at flere bruger den mulighed, og at færre opbruger dagpengeretten, siger Troels Lund Poulsen til Fagbladet 3F.

Han siger også, at det ikke ændrer på, at regeringen har fokus på, at virksomhederne kan få de hænder, de har brug for, for at fastholde opsvinget og dermed få flere med fra kanten af arbejdsmarkedet.

Vilkår er forringet

Det var økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA), der udtalte, at der kan være en kultur, hvor nogle nyuddannede hygger sig på dagpenge. Et par dage senere kom partiets finansordfører Joachim B. Olsen både med forslag om, at nyuddannede ikke længere skal kunne få dagpenge, - og åbnede øvrigt for en yderligere forkortelse af dagpengeperioden.

I dagpengeforliget fra 2015 var det blandt andet dimittender, der kom til at betale for mulighederne for at forlænge dagpengeperioden. For det første kom der en karensmåned, og for det andet blev satsen for ikke-forsørgere sat ned.