Dagpenge-lussing til over 1.000 ledige
I et skriftligt svar til Beskæftigelsesudvalget skriver Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), at de nye regler helt overordnet stiller dagpengemodtagerne bedre end de gamle. Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix/arkiv

Over 1.000 dagpengemodtagere er blevet sat ned i ydelse siden nye regler blev sat i kraft. I det mest grelle tilfælde en sats på helt nede under 9.000 kroner om måneden før skat. Den højeste sats er på 18.600 kr, skriver Fagbladet 3F.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 1.092 ledige siden juli sidste år har fået en lavere sats, end de havde tidligere.

I et skriftligt svar til Beskæftigelsesudvalget skriver Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), at de nye regler helt overordnet stiller dagpengemodtagerne bedre end de gamle. Fordi flere også har fået en højere ydelse.

- Reglerne gør det også langt lettere for dagpengemodtagere at optjene og genoptjene retten til dagpenge via småjobs. Overordnet set har vi i dag et langt bedre dagpengesystem end tidligere, skriver han.

Finn Sørensen, Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører er ikke enig.

- Selvfølgelig skal vi glæde os over, at flere har glæde af de nye beregningsregler, men det er jo ingen undskyldning, at flere har fået en højere sats. Når det rammer 1.100 mennesker, er det 1.100 for mange. De her mennesker har jo alene gjort det, politikerne ønsker, nemlig tage småjob og vikariater, siger han.

Forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup kan se, at problemet kun bliver større.

- Når 1.100 ledige allerede nu har oplevet en forringet sats, svarer det til 2.200 personer på årsplan, og tallet af ledige der er blevet ramte vil stige år for år. Man skal samtidig huske, at de lavere satser risikerer at forfølge folk, for eksempel når de går på efterløn, siger Eva Obdrup, der mener, at det er væsentligt at følge op på om Dagpengereformen virker efter hensigten.

Troels Lund Poulsen er indkaldt i samråd om sagen torsdag morgen.