Cyklister i dødsulykke kørte tre og tre på smal vej

Motionsryttere kørte intervaltræning i Havreholm ved Hornbæk og ramte en traktor. En 55-årig mand mistede livet. Arkivfoto. (Foto: Foto: ólafur Steinar Gestsson/Scanpix)

Politiet har fastlagt de nærmere omstændigheder ved tragisk dødsulykke ved Hornbæk lørdag.

Da en 55-årig mand lørdag mistede livet på Havreholmvej ved Hornbæk, skete det ifølge Nordsjællands Politi, fordi en gruppe cyklister kørte tre og tre ved siden af hinanden rundt i et sving.

Manden, der var fra lokalområdet, ramte baghjulet på en traktor og afgik ved døden.

- Det er en gruppe motionister, som ligger og kører noget intervaltræning, hvor de ligger tre ved siden af hinanden, og det gør de også rundt i svinget, som er et halvfemsgraderssving, fortæller vagtchef Jan Hedager søndag.

Cyklisterne kørte omkring 40 kilometer i timen, mens traktoren holdt stille.

- Traktorføreren havde godt set, at der var en gruppe cyklister på vej, så han holdt faktisk stille inden svinget, fortæller Jan Hedager.

Men cyklisterne havde åbenbart ikke set traktoren. Og da Havreholmvej er både smal og har dårligt udsyn, så gik det galt.

- Det pågældende sving er helt blindt. Man kan ikke se rundt om hjørnet, fortæller Jan Hedager.

Ulykken skete lørdag formiddag klokken 10.53. Efterfølgende blev de øvrige cyklister bragt til den psykiatriske skadestue på Hillerød Hospital, hvor de blev tilbudt krisehjælp.

/ritzau/