Curlingkvinder sejrer efter tæt kamp i OL-kvalifikation
Skipper Madeleine Dupont lavede en fejl i ottende ende mod Tjekkiet, der blev dyr for de danske curlingkvinder. Foto: Mathieu Belanger/Scanpix
Danmarks kvinder tabte 5-9 til Tjekkiet og indkasserede deres første nederlag i OL-kvalifikationen.

De danske curlingkvinder havde torsdag en blandet dag i OL-kvalifikationen i Plzen.

Danmark tabte først 5-9 til de tjekkiske værter, men senere blev det til en 10-9-sejr over Letland, efter at holdene måtte ud i en ekstra ende for at finde vinderen.

Dermed er skipper Madeleine Duponts hold noteret for tre sejre og et nederlag efter fire kampe.

I kampen mod Tjekkiet var det en lige kamp langt hen ad vejen, og den så ud til at kunne falde ud til begge lande. Men en fejl af Madeleine Dupont i ottende ende tippede kampen til tjekkernes fordel.

Tjekkiet kom foran 2-0 i første ende, men danskerne udlignede i anden. Kampen bølgede frem og tilbage, og efter fem ender var stillingen 5-4 til Danmark.

Kampen skulle frem til ottende ende, hvor stillingen var 6-5 til Tjekkiet, før der blev slået et afgørende hul.

Her havde danskerne mulighed for at score ét point, da skipper Madeleine Dupont ugeneret kunne sætte endens sidste sten i midten af huset.

Men i stedet for at sætte stenen stille og roligt og score pointet, fik hun for meget fart på stenen, og tjekkerne fejede den danske sten ud i yderkanten af huset. Tjekkerne havde to sten til at ligge en smule tættere midten og indkasserede derfor de to point.

Så var stillingen 8-5 til tjekkerne med to ender igen, og danskernes tredje sejr ved turneringen var pludselig langt væk.

Den kom ikke nærmere, da Tjekkiet i niende ende bragte sig på 9-5, og Danmark valgte at give op inden tiende og sidste ende. Tjekkisk sejr på 9-5 blev dermed kampens resultat.

I torsdagens sene kamp mod Letland kom Danmark bagud 0-2 efter den første ende, men allerede i den efterfølgende ende fik danskerne udlignet.

Kampen bølgede frem og tilbage med føringer til begge hold, men før den tiende og afsluttende ende førte Danmark 9-8.

Letterne fik imidlertid udlignet, og så skulle holdene ud i en ekstra ende.

Den vandt Danmark, så sejrscifrene kom til at lyde på 10-9.

De tre hold, der slutter bedst i turneringen, skal dyste om to billetter til vinter-OL.

Danmark, Kina og Italien har alle tre sejre efter fire kampe. Tjekkiet har også tre sejre, men værterne har spillet fem kampe.

/ritzau/