Corona-vanvid i Sverige: Lukker 499 ind til afterski

Corona
På Sveriges største skiportssteder er alt, som det plejer. Masser af skiglade turister - og afterski på områdets barer. Arkivbillede. (Foto: Ritzau Scanpix)

Skisportsstederne i Sverige har ingen planer om at lukke ned – trods virusudbrud

Skiportsstederne i Østrig og Italien bliver anset for at være arnested for en stor del af den cronona-pandemi, der lige nu fejer hen over Europa.

Derfor er langt de fleste lifter, pister og skibyer over hele kontinetet nu lukket fuldstændig ned. Men ikke i Sverige, hvor det er ”business as usual” i de to skisportsbyer, Åre og Sälen.

De svenske myndigheder anbefaler – på linje med deres danske kolleger – at man bliver hjemme. Og forsamlinger på over 500 mennesker er forbudt.

Det er alvorlige budskab tolkes dog meget let i Sälen, hvor der lige nu skønsmæssigt er samlet 25.000 skiglade turister.

– Myndighederne vurderer hele tiden risici og har hidtil vurderet, at vi kan holde åbent, da aktiviteterne foregår udendørs, lyder det i en mail fra SkiStars PR-chef, Linda Morrell til den svenske avis Expressen.

Problemet er dog, at de mange skigæster jo ikke suser ned af områdets pister efter mørkest frembrud. Her samles de i stedet til afterski – men lukker dog ”kun” 499 mennesker ind ad gangen.

De kommunale politikere har ingen planer om at lukke ned for skiturismen – med mindre de får påbud ved lov.