Coop sælger ikke længere vatpinde af plastik

Det er nu ikke længere muligt at købe vatpinde lavet af plastik i Coop's butikker. (Foto: Foto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix og Shutterstuck)

Detailkæden Coop ønsker at tage deres ansvar for naturen og stopper derfor salget af vatpinde lavet af plastik. Fremover vil kæden udelukkende sælge vatpinde lavet af bæredygtigt pap.

Coop vil ikke længere være medsyndere af, at vatpinde af plastik ender i naturen. Derfor stopper detailkæden al salg af vatpinde lavet af plastik. Det skriver dr.dk.

- Der er desværre en del forbrugere, som ikke er klar over, at hvis de smider vatpinde ud i toilettet, så kommer det ud i rensningsanlægget og laver ballade derude. De kan også komme også ud i vores vandløb og forurene naturen. Det er ikke så godt, når der er plastik i. Men vatpinde med pap er meget bedre, fordi så bliver de opløst, siger ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe Frese, til dr.dk.

Derfor er det fra i dag ikke længere muligt at købe de plastikfyldte syndere i Coop’s butikker, der dækker over Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Irma og Fakta.

På området er der samtidig planer om, at EU-Kommissionen på mandag vil offentliggøre et forslag om at forbyde plastik i engangsservice og vatpinde.

Det er dog ikke udelukkende de nye regler, der gør, at Coop vælger at fjerne vatpinde med plastik fra deres hylder. Ifølge dr.dk siger Signe Frese, at Coop også gerne vil gøre en forskel, hvor det er muligt.