Citat: Tog med omkomne er i sikkert område

(Foto: Foto: Evgeniy Maloletka/AP)

Tog med omkring 280 ofre for flystyrt ventes at ankomme til regeringsstyret by i Ukraine ved middagstid.

Et tog med omkring 280 af de 298 omkomne efter torsdagens malaysiske flystyrt er tirsdag formiddag ankommet til byen Kharkiv, der er under Kijev-regeringens kontrol.

Det siger et øjenvidne til Reuters kort tid efter, at Hollands premierminister, Mark Rutte, meddelte, at toget havde forladt Donetsk-området og var nået frem til et "sikkert område" i Ukraine.

I Kharkiv venter internationale eksperter, der vil flytte ligene til Holland for at identificere dem og prøve at finde ud af, hvordan de kom af dage.

Langt de fleste af ofrene for flystyrtet var hollændere, og Ukraine har bedt Holland stå i spidsen for efterforskningen.

Toget med de nedkølede vogne forlod mandag aften stationen i den østukrainske by Tores, hvor det har været bevogtet af prorussiske separatister nær nedstyrtningsstedet.

Efter fire dages eftersøgning fandt redningsfolk mandag enten lig eller ligdele fra alle 298 personer fra det forulykkede MH17-fly.

Ifølge de ukrainske myndigheder blev 282 hele lig og 87 kropsdele fra de resterende 16 ofre samlet ind over et 50 kvadratkilometer stort område.

Passagerflyet fra Malaysia Airlines var torsdag på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Malaysia, da det efter alt at dømme blev ramt af et missil og styrtede til jorden.

Både USA og Ukraine mener at kunne bevise, at de prorussiske separatister står bag forbrydelsen. Men separatisterne nægter at stå bag og peger i stedet på den ukrainske hær.

Mandag aften stemte Rusland for en resolution i FN's Sikkerhedsråd, efter at ordlyden i resolutionen blev ændret til en fordømmelse af "nedbringelsen" i stedet for "nedskydningen" af det malaysiske fly.

De sorte bokse fra passagerflyet blev ved midnatstid natten til tirsdag overdraget af separatistlederne i den selvudråbte Folkerepublikken Donetsk til embedsfolk fra Malaysia.

/ritzau/Reuters