Chokeret DR-profil: Det er voldsomt

Sådan så det ud da DR præsenterede DR Sportens nye hjemmebane i Aarhus og den nyansatte vært Josefine Høgh. Der er sendt fra Aarhus-studiet siden 1. februar. (Foto: Foto: Bjarne Bergius Hermansen og Steen Klitgaard Jaacks/DR)

Henrik Liniger har ondt af de kolleger der for otte måneder siden flyttede fra København til Aarhus og nu må se deres job forsvinde i DR's sparerunde.

Det kommer voldsomt bag på Henrik Liniger, som i mange år har dækket sport på DR, at netop han og kollegerne på DR Sporten rammes på den måde af topledelsens pålagte sparekniv.

Han undrer sig specielt over, at man først flytter en redaktion til Aarhus for at udvikle, og så otte måneder senere lægger an til en afvikling af redaktionen.

- Det er voldsomt. Det er kun otte måneder siden, vi flyttede til Aarhus med løfte fra ledelsen om, at vi skulle udvide og udvikle dækningen af sport. Jeg ved godt, at ledelsen dengang ikke kendte omfanget af den sparerunde, DR nu er inde i, men jeg er alligevel overrasket og også skuffet over, at sporten så hurtigt efter flytningen skal rammes på denne måde, siger Henrik Liniger til Ekstra Bladet.

Han har været med til sparerunder i DR før, men var uforberedt på, at DR Sporten er et af de tre områder, der rammes hårdest.

DR brugte ifølge Ekstra Bladet i omegnen af 100 millioner kroner på at flytte redaktionen til Aarhus. Omkring ti ansatte valgte at flytte fra København til den jyske metropol.

- Jeg tror, man skal have prøvet det for at have en idé om, hvor stor en beslutning det er. Kollegerne er jo flyttet, fordi de elsker deres job og deres arbejdsplads, og derfor har de valgt at rive hele familier op for at flytte. De har gjort det, fordi DR er en dejlig arbejdsplads, og det er kun godt - men i dag har jeg ondt af dem, siger Henrik Liniger.

Styrelse fyrer 70 ansatte

Det er anden gang inden for få dage, at en større statslig arbejdsplads svinger sparekniven over medarbejdere, som har været en del af en udflytning.

Således skal Landsbrugsstyrelsen fyre op mod 70 ansatte i oktober. Fyringerne kan ramme folk, der for to år siden fulgte med styrelsen fra København til Sønderjylland.