Chok: Se prisen for at oplade din smartphone om natten
Hold nu fast: Prisen for at oplade din telefon hver nat er noget anderledes, end du måske tror.  FOTO: Scanpix
De fleste af os bruger ikke kun natten på søvn, vi bruger den også til at oplade vores smartphone, så den kan være klar til næste dags brug. Men det er en vane, hvis pris måske vil overraske dig.

Husk at slukke din fjernsyn på kontakten, hvis du ikke bruger det. Lad ikke en ubrugt maskiner stå og trække strøm, og køb kun vaskemaskiner og andet elektronik med et fornuftigt el-forbrug.

Gør du ikke det, vil det kunne ses på din el-regning.

Den slags gode forbrugsråd får vi igen og igen, og vi har det ofte i baghovedet, for vi vil så gerne være gode forbrugere. Derfor har mere end en af os sikkert også spekuleret over, hvor dyrt det er for os, når vi nat efter nat oplader vores smartphones i stikkontakten.

Svaret har vi her - og du vil blive overrasket.

Det koster tæt på nul og niks.

Det giv et minimalt udsving

Det lyder utroligt, men det er faktisk sådan, at du nærmest ikke kan se på din el-regning, at du oplader din telefon, skriver b.dk

Det amerikanske business-magasin Forbes har lavet en udregning, som viser, hvor meget det koster dig at oplade din smartphone hver nat i et år, og det udsving er blot en lille bule på din el-regning. 

B.dk har lavet denne udregning:
Et standardbatteri til en iPhone 5 kræver 2.000 watt-timer om året, hvis det oplades hver nat. Det er det samme som 2kWh, og det koster maksimalt en krone. 

Prisen er altså visse steder ikke højere end 50 øre, og så skal der afgifter oven i på to-tre kroner, hvilket må siges at være en chokerende lav pris for så meget komfort, som en opladt smartphone nu en gang giver. 

Det er i hvert fald ikke her, der kan spares, næste gang du skal gennemgå dit budget.