Chok: Nicki Pedersen smidt af landsholdet i speedway
Nicki Pedersen må kigge langt efter hold-VM. (arkiv) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Dårlig form og uvished om konsekvenserne af et styrt koster Nicki Pedersen en plads på det danske landshold.

Det danske speedwaylandshold skal klare sig uden sit absolut største navn, når Danmark skal forsøge at kvalificere sig til finalen ved VM for hold i begyndelsen af juli.

Den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen er nemlig ikke med i den ti mand store bruttotrup, som landstrænertrioen med Hans Nielsen i spidsen har udpeget.

Fravalget er en konsekvens af såvel dårlig form som den skade, som Nicki Pedersen pådrog sig i en ligamatch i Holsted for godt en uge siden.

Her blev veteranen fragtet til hospitalet med smerter i nakken, og han måtte efterfølgende melde afbud til VM-grandprixet i Letland.

- Nicki Pedersen har jo været et godt stykke fra fordums styrke i dette forår. Samtidig kender vi endnu ikke konsekvenserne af hans meget uheldige styrt i Holsted.

- På den baggrund kan vi ikke forsvare en udtagelse, men ønsker naturligvis Nicki alt det bedste i bestræbelserne på at komme tilbage på topniveau, siger Hans Nielsen i en pressemeddelelse fra Danmarks Motor Union.

I Nicki Pedersens fravær ser den danske bruttotrup således ud:

Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre, Michael Jepsen Jensen, Leon Madsen, Mikkel Michelsen, Peter Kildemand, Hans Andersen og Anders Thomsen, samt de to U21-kørere Patrick Hansen og Frederik Jakobsen.

Senere skal truppen skæres ned til fire navne plus en U21-kører.

Danmark skal køre kvalifikation 4. juli i Västervik i Sverige, hvor modstanderne foruden værtsnationen bliver Rusland og et endnu ukendt tredje land.

Kun vinderen kvalificerer sig direkte til hold-VM, mens nummer to og tre skal ud i et opsamlingsheat om en billet til finalen i Polen.

/ritzau/