Chok: Nicki Pedersen smidt af landsholdet i speedway

Dårlig form og uvished om konsekvenserne af et styrt koster Nicki Pedersen en plads på det danske landshold.
Nicki Pedersen må kigge langt efter hold-VM. (arkiv)
Nicki Pedersen må kigge langt efter hold-VM. (arkiv) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Det danske speedwaylandshold skal klare sig uden sit absolut største navn, når Danmark skal forsøge at kvalificere sig til finalen ved VM for hold i begyndelsen af juli.

Den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen er nemlig ikke med i den ti mand store bruttotrup, som landstrænertrioen med Hans Nielsen i spidsen har udpeget.

Fravalget er en konsekvens af såvel dårlig form som den skade, som Nicki Pedersen pådrog sig i en ligamatch i Holsted for godt en uge siden.

Her blev veteranen fragtet til hospitalet med smerter i nakken, og han måtte efterfølgende melde afbud til VM-grandprixet i Letland.

- Nicki Pedersen har jo været et godt stykke fra fordums styrke i dette forår. Samtidig kender vi endnu ikke konsekvenserne af hans meget uheldige styrt i Holsted.

- På den baggrund kan vi ikke forsvare en udtagelse, men ønsker naturligvis Nicki alt det bedste i bestræbelserne på at komme tilbage på topniveau, siger Hans Nielsen i en pressemeddelelse fra Danmarks Motor Union.

I Nicki Pedersens fravær ser den danske bruttotrup således ud:

Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre, Michael Jepsen Jensen, Leon Madsen, Mikkel Michelsen, Peter Kildemand, Hans Andersen og Anders Thomsen, samt de to U21-kørere Patrick Hansen og Frederik Jakobsen.

Senere skal truppen skæres ned til fire navne plus en U21-kører.

Danmark skal køre kvalifikation 4. juli i Västervik i Sverige, hvor modstanderne foruden værtsnationen bliver Rusland og et endnu ukendt tredje land.

Kun vinderen kvalificerer sig direkte til hold-VM, mens nummer to og tre skal ud i et opsamlingsheat om en billet til finalen i Polen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.