Chok-nedturen er komplet: Guld-favorit fik nye tennis-klø
Efter nederlaget i single tabte Novak Djokovic også i herredouble natten til tirsdag dansk tid.
Novak Djokovic var i tårer efter nederlaget i første runde til Juan Martin del Potro. Nu er serberen også ude af doubleturneringen.
Novak Djokovic var i tårer efter nederlaget i første runde til Juan Martin del Potro. Nu er serberen også ude af doubleturneringen. Foto: Vadim Ghirda/AP

Novak Djokovic gik ind til tennisturneringen ved OL i Rio som favorit til at tage guldet i herresingle, men den drøm brast allerede i første runde, hvor han blev slået af argentineren Juan Martin del Potro.

Natten til tirsdag dansk tid blev den serbiske verdensetters OL-mareridt så forlænget, da han også røg ud i herredouble. Sammen med makkeren Nenad Zimonjic tabte Djokovic 4-6, 4-6 til brasilianerne Marcelo Melo og Bruno Soares i anden runde.

Alt tyder derfor på, at tidens største tennisstjerne er færdig ved OL, med mindre han stiller op i mixeddouble, hvor konstellationerne endnu ikke er på plads.

Novak Djokovic er godt på vej ind i tennissportens historiebøger. Han har prøvet at vinde samtlige fire grand slam-turneringer og har i alt 12 grand slam-titler på cv'et.

En OL-guldmedalje må han dog sandsynligvis vente yderligere fire år på igen at få chancen for at jagte.

I 2008 vandt serberen OL-bronze i Beijing, mens han tabte bronzekampen i 2012 i London til sin overmand i Rio, Juan Martin del Potro.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.