Chok: Maskerede mænd angriber udlændinge i Stockholm
Politiet i Stockholm kom i kamp med flere maskerede mænd i hjertet af Stockholm fredag aften. (arkiv) Foto: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN/POLFOTO
Et koordineret angreb i Stockholm fredag aften var ifølge svensk politi rettet mod uledsagede flygtningebørn.

De op mod 100 maskerede mænd, der stod bag et tilsyneladende koordineret angreb på mennesker med udenlandsk baggrund i Stockholm fredag omkring klokken 20.30, gik efter alt at dømme efter uledsagede flygtningebørn.

Det fortæller kommunikationsmedarbejder Towe Hägg fra politiet i Stockholm ifølge Aftonbladet.

- Deres (de formodede gerningsmænd) mål var at samle folk for at udsætte uledsagede flygtningebørn for vold, siger hun.

Samtidig siger Towe Hägg til nyhedsbureauet TT lørdag formiddag, at politiet i Stockholm ikke på nuværende tidspunkt har kendskab til nogle anmeldelser fra episoden.

Politiet opfordrer derfor på det kraftigste personer, der har været udsat for noget kriminelt fredag aften i det centrale Stockholm, til at melde det til politiet.

Tidligere lørdag fortalte Fredrik Nylén fra politiet i Stockholm ifølge Aftonbladet, at det sandsynligvis er mænd med tilknytning til nogle af Stockholms fodboldklubber, der står bag angrebet.

- Vi har kunnet koble dem (de formodede gerningsmænd) til Stockholms fodboldklubber, sagde han.

Ifølge Aftonbladet gik omkring 100 sortklædte og maskerede løs på personer med udenlandsk udseende i området omkring hovedbanegården i den svenske hovedstad.

En video, som avisen har lagt ud på sin hjemmeside, viser flere sortklædte personer i et sammenstød med politi og vagtfolk på Sergels Torv midt i byen.

Allerede tidligere fredag blev politiet informeret om, at flere personer med forbindelse til nogle af byens fodboldklubber havde planlagt at mødes i Stockholm i løbet af aftenen.

Før angrebet blev løbesedler med teksten "Nu er det nok" uddelt på hovedbanegården med reference til de mange asylansøgere, der er kommet til Sverige.

Politiet vil dog ikke bekræfte, at personerne har højreekstreme holdninger.

Den nynazistiske gruppe Svenska Modståndsrörelsen lagde sent fredag aften en tekst ud på sin hjemmeside om urolighederne i Stockholm.

Her bliver hændelsen beskrevet som om, at fodboldhooligans "ryddede op" blandt de kriminelle indvandrere.

Én person blev anholdt for vold mod en politibetjent i forbindelse med uroen. Ifølge nyhedsbureauet TT er han lørdag morgen løsladt igen, omend han fortsat er mistænkt i sagen.

/ritzau/