Chok i Touren: Kæmpefavorit færdig

Her krydser Rigoberto Urán målstregen for sidste gang i dette års Tour de France. Billedet er taget onsdag, men torsdag morgen har colombianeren valgt at sige farvel til løbet. (Foto: Foto: Marco Bertorello/AFP)

Sidste år var colombianeren Rigoberto Urán (EF Education) blandt de positive overraskelser i Tour de France, hvor det lykkedes ham at køre sig ind på en andenplads i den samlede stilling.

Men det bliver ikke til nogen podieplads i år. Uráns hold meddeler torsdag formiddag, at han ikke stiller til start torsdag på grund af de skader, han pådrog sig ved et styrt på søndagens brostensetape.

- Rigo er ikke kommet sig over sit styrt, og hans position på cyklen er påvirket af det.

- Det kan give problemer længere ude i fremtiden, og derfor mener vi, at det er bedst at trække ham ud, så han kan restituere og se fremad, siger sportsdirektør Charly Wegelius fra EF Education First.

Selv siger Urán, at han har smerter i venstre ben og venstre arm. Og selv om kroppen fik en tiltrængt hviledag mandag, så var det ikke nok.

- Der er desværre dårlige nyheder. På den første stigning i går (onsdag, red.) mærkede jeg smerterne i min krop, og de fortsatte hele dagen, siger han.

Urán kom onsdag i mål på La Rosiére som nummer 111, mere end 26 minutter efter vinderen, Geraint Thomas fra Sky.

Han lå samlet nummer seks inden den skæbnesvangre niende etape til Roubaix, men efter onsdagens tidstab var han gledet ned som nummer 30.

Nu, hvor kaptajnen er ude af løbet, sadler EF Education First fuldstændigt om.

I stedet for at køre efter en topplacering i den samlede stilling, gælder det nu om at jagte etapesejre.

Holdet tæller ryttere som franske Pierre Rolland, belgieren Sep Vanmarcke og Uráns landsmand Daniel Felipe Martinez Poveda.

/ritzau/