Chikane af hjemmehjælpere: Sparket og kastet sten efter sig

Hjemmehjælpere udsættes for chikane i udsatte boligområder i Slagelse Kommune. En ansat har eksempelvis fået kastet en sten efter sig. (Foto: Foto: Casper Christoffersen/Scanpix/arkiv)

Hjemmehjælpere udsættes for chikane i udsatte boligområder i Slagelse Kommune. En ansat har eksempelvis fået kastet en sten efter sig.

- Det er naturligvis helt uacceptabelt, at sådanne episoder sker. Medarbejderne skal ikke føle sig utrygge, chikaneres eller andet. Alle episoder og ikke mindst utryghed blandt medarbejderne skal frem, hvis det opleves.

Sådan siger Dansk Folkepartis gruppeformand Ann Sibbern, der også er formand for sundheds- og seniorudvalget i Slagelse Kommune, efter at det er kommet frem, at en hjemmehjælper for nylig fik kastet sten efter sig, mens en anden blev både skubbet og sparket i Ringparken i Slagelse.

Det skriver Sjællandske.

Hun får opbakning i partiet, hvor Frederik Pedersen (DF) påpeger, at det kan få konsekvenser, hvis chikanen af folk, der blot udfører deres arbejde, fortsætter.

Det gælder også på Motalavej i Korsør, hvor der ifølge politikeren også er uro.

- Det ender bare med, at man siger, at der ikke kan foretages visitation, når man bor i de to bydele. Så må man flytte et andet sted hen, siger han.