Bondo om OK18-drama: "Har aldrig oplevet noget lignende"
Der er blevet indkaldt til stormøde i Forligsinstitutionen klokken 10 i morgen, tirsdag. Foto: Uffe Weng/Scanpix Ritzau
Anders Bondo Christensen har fået fornyet håb om at finde en løsning, så storkonflikten kan undgås.

Forligsmand Mette Christensen indkalder til stormøde tirsdag, hvor parterne fra både det kommunale, regionale og statslige område skal sidde sammen.

Det er en overraskende beslutning, der forbløffer de kommunalt ansattes topforhandler, lærerformand Anders Bondo Christensen.

LÆS OGSÅ: Medie: Forligsmand indkalder til stormøde i morgen

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, sagde topforhandleren, da han i Avisen.dk's nærvær forlod Forligsinstitutionen mandag aften ved 21-tiden.

I 11. time

De sammenpuljede forhandlinger kommer i sidste øjeblik. Hvis der ikke lander et forlig i overenskomstforhandlingerne for de 750.000 offentligt ansatte tirsdag, kan der udbryde storkonflikt med start den 22. april. Nu kan det i stedet være, at Mette Christensen 'sætter uret i stå' og fortsætter forhandlingerne.

- Det ville være fantastisk, hvis vi kunne få en samlet løsning i morgen, lød det mandag aften fra Anders Bondo Christensen.

Og den overraskende melding om, at alle parter nu bliver sat stævne samtidig i Forligsinstitutionen, skaber ifølge Anders Bondo Christensen nyt håb oven på endnu en dag med marathonforhandlinger.

- Jeg har fået fornyet håb. Vi har knoklet for at finde en løsning, siger han.

De langvarige forhandlinger har især været koncentreret om tre temaer: løn, lærernes arbejdstid og retten til betalt spisepause. Det er forventningen, at forligsmanden tirsdag vil præsentere de fremmødte forhandlere for en mæglingsskitse, hvor de tre temaer indgår, 

Herefter er det op til parterne at vurdere, om de overordnet set kan acceptere skitsen, og i hvilket omfang de vil forsøge at få ændret indholdet. 

Mødet finder sted i Forligsinstitutionen klokken 10.00 tirsdag.

 Læs Avisen.dk’s dækning af OK18