Chefen stjal Maries idé: "Min fremtid blev taget fra mig"

- Jeg følte mig vildt uretfærdigt behandlet, fortæller Marie Holsting til Avisen.dk. (Foto: Foto: Privat.)

Designeren Marie Holsting opdagede, at hendes tidligere chef havde fjernet hendes navn fra to lamper, som hun havde designet. - Jeg følte mig vildt uretfærdigt behandlet, siger hun.

Marie Holsting spærrede øjnene op, da hun kiggede på sin tidligere arbejdsplads' hjemmeside. 

Hun havde været ansat som designchef i virksomheden Light-Point. Her stod hun for designet af flere forskellige lamper, men mistede sit job, efter at hun blev sygemeldt med stress.

Nogle måneder senere kunne hun se, at det pludselig var hendes tidligere chef, der stod som designer på to af de lamper, som Marie Holsting havde lagt kræfter i at udforme.  

- Jeg følte mig vildt uretfærdigt behandlet, og at min fremtid blev taget fra mig. Hvordan skulle jeg kunne bruge mit tidligere arbejde, hvis mit navn ikke længere stod på det?, siger Marie Holsting til Avisen.dk.

Hun er tidligere stået frem i Teknisk Landsforbunds medlemsblad Teknikeren, og uddyber nu sin historie til Avisen.dk.      

Stod alene

Op til hendes sygemelding havde nu 31-årige Marie Holstings liv udviklet sig kaotisk. Hendes ægteskab var gået i stykker, huset skulle sælges og et stort arbejdspres blev til sidst for meget. Hun bukkede under med voldsom stress, der påvirkede hende fysisk og psykisk.

Hun rystede så meget, at andre ikke kunne undgå at lægge mærke til det, og nogle dage var det nærmest umuligt for hende at komme ud af sengen. Så umuligt, at hun kunne sove helt op mod 23 timer på et døgn. 

- På et tidspunkt udviklede jeg så meget mavesyre, at jeg vågnede en morgen og spyttede blod ud. Det var enormt skræmmende, fortæller Marie Holsting, der ikke oplevede meget støtte fra sin arbejdsplads.

Hendes stilling blev nedlagt en uge efter at hun blev sygemeldt.

- Jeg følte, at jeg stod helt alene i den svære tid. Det hjælp mig i hvert fald ikke, siger hun.

En vigtig sejr

Med hjælp fra Teknisk Landsforbund blev der ført en sag, der skulle få Marie Holstings navn tilbage på hendes lamper. Der blev indgået et forlig i byretten, og hun sikrede sig, at hendes navn altid vil stå på hendes design, der sælges i Light-Point. 

Virksomheden har ret til at promovere og sælge lamperne, men de har ikke ret til at fjerne Marie Holstings navn.

- Det er en vigtig sejr for mig, fordi det på en måde sætter et punktum i et hårdt kapitel i mit liv. Jeg vil gerne arbejde som freelancer. Hvis jeg skal præsentere mit arbejde for kunder, er det vigtigt, at mit navn står på designet alle steder, siger Marie Holsting. 

Hun arbejder stadig på at komme helt på fode igen og er lige nu i praktik. 

- Jeg har det meget bedre, men jeg tror aldrig helt, at jeg kommer mig over det. Selv med alt det, så tror jeg på, at jeg kan skabe et nyt og bedre liv, siger Marie Holsting. 

Teknisk Landsforbund og Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Light-Points direktør.