Chauffør snydt for løn i tre år: Nu får han stor erstatning

En bulgarsk lastbilchauffør blev i tre år snydt for overbetaling.
Rumen Kolev var helt rundt på gulvet, da han fik overbragt nyheden.
Rumen Kolev var helt rundt på gulvet, da han fik overbragt nyheden. Foto: Per Thomasen/Fagbladet 3F.

Bulgarsk lastbilchauffør har fået 500.000 kroner i erstatning, efter at hans arbejdsgiver systematisk underbetalte ham i tre år. Han fik aldrig en krone i overtidsbetaling. Heller ikke om søndagen, hvor han ofte arbejdede mange timer til en timeløn på 127 kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

49-årige Rumen Kolev var helt rundt på gulvet og måtte sætte sig ned, da 3F Københavns Chauffører i sidste uge meddelte ham, at den store erstatning var i hus. Afdelingen indgik forlig med vognmanden, der også skal betale en større bod til 3F.

- Jeg kunne ikke tro det. Jeg er meget, meget glad, siger Rumen Kolev via sin tvillingesøster Darina Boncheva, der tolker for ham, da han kun kan tale russisk og bulgarsk.

Efterbetalingen kommer efter konsekvent lønsnyd over en treårig periode, hvor det især er den manglende overtidsbetaling, der er årsag til den store efterbetaling. Men den var også gal med blandt andet pensionsindbetalingerne.

- Min økonomi var presset. Min arbejdsgiver vidste godt, at jeg var bange for at blive fyret. Fordi det ville blive meget svært for mig at finde et andet job på grund af mit dårlige sprog, fortæller Rumen Kolev.

Snyderiet blev opdaget, da bulgareren blev fyret 19. august 2017 med begrundelsen "omsætningsfald". Han gik sammen med sin søster til 3F, hvor han har været medlem siden 2015.

- Rumen Kolev havde adskillige gange protesteret overfor arbejdsgiveren over underbetalingen, som lovede, at han nok skulle få sine penge. I stedet blev han fyret. Arbejdsgiveren havde flyttet ham rundt fra selskab til selskab, så Ruman Kolev var bange for, at det ville blive svært at komme efter ham, forklarer faglig konsulent i 3F Københavns Chauffører Harald Fabricius.

En af grundene til, at det lykkedes at få erstatning var, at Rumen Kolev have fotokopieret samtlige køresedler gennem tre år.

Den sjællandsk vognmands firmanavn kan som led i forliget endnu ikke nævnes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.