Chauffør klemt ihjel mellem to lastbiler: Nu beklager politiet en fejl
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv
Politiet beklager, at de undlod at orientere Arbejdstilsynet i en dødsulykke sidste år.

1. november 2016 blev en chauffør klemt ihjel mellem to lastbiler på en holdeplads i Erritsø ved Fredericia. Men politiet undlod at orientere Arbejdstilsynet om dødsulykken straks. Og først 1. december besøgte tilsynet ulykkesstedet for at undersøge arbejdsulykken.

Det skriver Fagbladet 3F.

Efterfølgende vurderede Arbejdstilsynet, at der ikke skete en overtrædelse af arbejdsmiljøloven i forbindelse med arbejdsulykken. Derefter henlagde Sydøstjyllands Politi sagen uden straf til nogen af de involverede virksomheder.

Kent J. Nielsen, der er ekspert i arbejdsmiljø og souschef på Arbejdsmedicinsk Klinik ved Regionshospitalet i Herning, er kritisk over for Arbejdstilsynets undersøgelse af ulykkesstedet.

- Det er et problem, at Arbejdstilsynet først undersøger dødsulykken en måned efter, at den er sket. Især, når der er tale om en ulykke på en holdeplads, hvor lastbilchauffører kører ind og hurtigt ud igen, og forholdene derfor hele tiden ændrer sig. Det gør, at Arbejdstilsynets datagrundlag i sagen ikke er optimalt, og det kan få betydning for konklusionerne i deres rapport, siger Kent J. Nielsen.

- Sagen er et eksempel på manglende koordinering mellem politiet og Arbejdstilsynet i forbindelse med en dødsulykke, siger han.

Sydøstjyllands Politi erkender over for Fagbladet 3F, at politiet har begået en fejl i sagen om lastbilchaufførens dødsulykke:

- Det er korrekt, at Sydøstjyllands Politi ikke i den konkrete sag har underrettet Arbejdstilsynet straks. Det skal vi beklage, da det må betragtes som en fejl. Efter indledende undersøgelser burde sagen have været opfattet som både et færdselsuheld og en arbejdsmiljøsag, skriver politiinspektør hos Sydøstjyllands Politi Morten Anker Jensen i en mail til Fagbladet 3F.

Dødsulykken i Erritsø skete, da en nu 28-årig rumænsk lastbilchauffør på holdepladsen drejede til højre med en lastbil med anhænger. Derved ramte lastbilen en 35-årig rumænsk lastbilchauffør og den lastbil, som han havde parkeret 20-25 centimeter fra lastbilen med anhængeren.

Den 35-årige chauffør blev klemt mellem de to lastbiler. 34 minutter efter ulykken blev rumæneren erklæret død.