Carsten Jensen skyder med skarpt: Eliten er både blind og døv

Den kendte forfatter Carsten Jensen giver nok en kindhest til nutidens politikere, der ifølge ham er alt for styret af spindoktorernes taktstok.
Den kendte forfatter Carsten Jensen giver nok en kindhest til nutidens politikere.
Den kendte forfatter Carsten Jensen giver nok en kindhest til nutidens politikere. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv

Klimakrisen kradser, flygtninge-katastrofen er uoverskuelig og vækstfanatikerne går med skyklapper.

Det er essensen af det indlæg, den kendte forfatter Carsten Jensen præsenterer for læserne i sin seneste klumme i Politiken.

Dommedagsscenariet er rykket tættere på, hvis vi ikke gør noget ved nutidens samfunds største udfordringer, mener den kendte forfatter.

Og særligt politikerne har et ansvar for at ændre kursen. Men ifølge Carsten Jensen sidder både højre- og venstrefløjen på deres hænder.

”Det politiske spektrum fra det yderste højre til det yderste venstre er en lukket cirkel af eskapister, der med ryggen til verden enøjet vogter på spindoktorernes taktstok, mens de dyrker udenomssnakken som menneskehedens højeste udtryksform. Jeg er ikke flov over højrefløjen. Jeg forventer mig ikke andet. Men jeg er flov over oppositionen, hvis partier burde tage navneforandring til Defensiv-Demokraterne, Halvhjertet Folkeparti og Indadvendthedslisten,” skriver Carsten Jensen og fortsætter:

”Centrum-venstres problem er ikke, at de ikke får stemmer nok. Deres problem er, at de ikke forholder sig til de væsentlige problemer. Deres problem er, at de ikke inviterer til diskussionen om nye veje, og at fremtiden er et fremmedord i deres stadig tyndere ordbøger.”

Ifølge forfatteren er problemet med eliten, hvad enten det er den politiske eller økonomiske, at den ved for lidt om problemernes omfang. Dens privilegerede levevis gør den blind og døv for faresignalerne fra en truet planet, hævder han. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.