Carl-Mar: Børn skal bare lære at mobbe igen
I dag er regeringen kommet med et forslag om en ankeinstans, der skal behandle sager om mobning. Men i livet hersker jungleloven, og den eneste løsning er at mobbe igen, siger Carl-Mar Møller.
Carl-Mar Møller mener, at den eneste måde at undgå mobning på, det er at mobbe tilbage.
Carl-Mar Møller mener, at den eneste måde at undgå mobning på, det er at mobbe tilbage. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

På det seneste er mobning børn imellem kommet på dagsordenen i de politiske diskussioner, og det mundede i dag ud i et forslag fra Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) om, at der skal oprettes en klageinstans, hvis skoler ikke gør nok for at forhindre mobning.

Men hvis man spørger pædagog og par- og psykoterapeut Carl-Mar Møller, er der kun én løsning på problemet: Mob igen!

- Hvis man mobber igen, så vil mobningen stoppe. Vi er jo bare aber, og alle aberacer mobber. Det er dem, der ikke mobber igen, som er problemet. Du kan ikke stoppe mobningen, men du kan lære folk at mobbe igen, siger Carl-Mar Møller til Avisen.dk.

Mennesket mobber instinktivt

Ifølge Carl-Mar Møller, der særligt er kendt for sine mandeworkshops, er det et udtryk for simpel junglelov. Det ligger i menneskets instinkt at mobbe, og hvis man viser svaghed, bliver man offer for sådanne ondskabsfuldheder.

- Det bliver jo opdaget, når man ikke giver igen. Så siger de, se ham der, han kan få lorten i hovedet. Han kan være vores skraldespand, uden at der er nogen, som opdager det. Hvert tiende barn er psykopat og fuldstændig ligeglad med andre, siger han.

Kvinder ignorer det, mens mænd kæmper imod

Pædagogen fra Kokkedal fortæller, at han igennem tiden har lært over 100 børn og unge at mobbe igen. Succesraten er 100 procent, og selvom det kan virke voldsomt at mobbe igen, vil det øjeblikkeligt få mobberen til at stoppe med at drille ofret, fortæller Carl-Mar Møller med henvisning til en 13-årig klient, han har haft.

Og det er en praksis, som skal læres fra barnsben af, for mobning følger mennesker hele vejen igennem livet.

- Vi går rundt i en jungle, hvor der ikke hersker nogle regler, og mit barn skal lære at forsvare sig over for andre børn, kollegaer og kærester, siger han.

Hvis man ikke lærer at mobbe igen, bliver man nemlig knækket senere i livet. Det fortæller Carl-Mar Møller, der kan beskrive, hvordan han behandler mange ægtemænd, som bliver mobbet af deres koner.

- Jeg hjælper mænd med at mobbe kvinden, der brokker sig for meget, og så bliver hun forelsket i ham igen. Kvinder har det med at være giftige, sarkastiske og spydige, når manden dukker nakken. Så lærer jeg manden at give igen, og det kan kvinden godt lide. En mand, der ikke mobber igen, han er en svagpisser.

Mandens pligt at mobbe

Men det er hverken skolen eller samfundet, der skal opdrage børnene til at mobbe igen. Ansvaret kan kun placeres et sted:

- Det er forældrene, der har ansvaret for at lære barnet at mobbe igen. Og det er især farens ansvar. ”Bare ignorer det” er et tabersvar. Det er sådan noget, kvinden siger. Mænd mobber igen, og kvinder vil tale om det eller ignorere det, siger Carl-Mar Møller, der understreger, at piger, som bliver mobbet til tider kræver en anderledes tilgang. Her handler det mere om at de skal tilpasse den opførsel, som er årsag til mobningen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.