Camilla Plum: Behandlingen af stressramte kvinder er tvangsarbejde

Foto: Bjarke Bo Olsen / Scanpix (arkivfoto)

Den kendte landmand og forfatter Camilla Plum kalder det for en krænkelse, når sagsbehandlere sender borgere med stress ud i praktik.

- Jeg har mange slags praktikanter på min gård, jeg får henvendelser flere gange om ugen, og jeg siger som regel ja. De fleste er stressramte kvinder. Dem er der uhyggeligt mange af, skriver Camilla Plum i en klumme i Politiken.

Camilla Plum mener, at sagsbehandlere ikke lader til at have forståelse for, hvad stress er, og samtidig inddrager hun den aktuelle #MeToo-kampagne:

- Der tales meget om krænkelser af kvinder i disse tider. Dette er en krænkelse, man kan tage og føle på. Af menneskerettigheder, af ære, af retten til at bestemme over sit eget liv.

Den selvlærte kogekone mener, at der hersker en mistillid i samfundet til mennesker, som ikke er i stand til at arbejde, og hun er ikke bleg for at kalde de tvungne praktikophold for tvangsarbejde.

- Det er simpelthen tvangsarbejde, som ellers er blevet afskaffet for længe siden, men intet er for magtlækkert og krænkende til en stressramt kvinde.

Læse hele klummen her

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.