Butiksejer stak 14-årig lussing: "Slår du på børn?"

Butikindehaveren forklarede i Retten i Svendborg, at han muligvis havde ramt drengen i baghovedet. (Foto: Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv))

Retten fandt 49-årigs forklaring om lussing for konstrueret og idømte ham 14 dages betinget fængsel.

- Slår du på børn, hvad fanden er du for én?

Det råbte nogle drenge efter en 49-årig forretningsdrivende i Faaborg, efter den 49-årige havde stukket en dreng en på siden af hovedet.

Det kom frem i Retten i Svendborg, hvor den 49-årige blev idømt 14 dages fængsel for at stikke en dengang 14-årig dreng en lussing, skriver Fyens Stiftstidende.

Gennem et stykke tid havde den 49-årige konstateret, at hans automat udenfor for forretningen kunne snydes, og at der blev trukket varer under pålydende pris.

En dag i januar mente forretningsindehaveren, at han havde snuppet den nu 15-årige dreng i at snyde automaten. Det afviste drengen og hans kammerater.

Den 15-årige erkendte i retten, at han tidligere havde snydt automaten ved at anvende 50-ører i steder for 10-kroner. Men ikke den dag i januar, skriver avisen.

- Jeg viste ham en 10'er, som jeg stod med i hånden, men han ville overhovedet ikke lytte, og sagde til os, at vi var for små til at bruge hans automat, fortalte den 15-årige i retten.

Drengen forklarede desuden, at lussingen ikke var hård, men at det gjorde ondt, og at han blev forskrækket og ked af det.

Butikindehaveren afviste, at han havde slået, og forklarede, at han muligvis havde ramt drengen i baghovedet, da han ville standse drengen ved at gribe fat i hans rygsæk.

Ifølge Fyens Stiftstidende fandt dommer og domsmænd, at den 49-åriges forklaring lød konstrueret, og mente drengens forklaring var troværdig, fordi han var gået hjem og havde fortalt det til sin mor, meldt episoden til politiet og ikke overdramatiserede fremstillingen i retten.

Dommen på 14 dages fængsel blev gjort betinget og skal ikke afsones, medmindre den 49-årige begår lignende kriminalitet indenfor et år.