Buskrise: HT-chauffører kan ikke afvise ny strejke
Jeg håber ikke, at vi nedlægger arbejdet igen. Både for Arriva, for os og for bustrafikken i det hele taget. Jeg tror bare, det var en enlig svale. Der var nogle frustrationer, der skulle ud, siger Stig Hansen. Colourbox
Selv om buschaufførerne ved Arriva i Gladsaxe igen sidder bag rattet i busserne på de otte buslinjer, der mandag blev suspenderet efter chaufførernes arbejdsnedlæggelse, kan tillidsmand Stig Hansen dog ikke udelukke en ny strejke.

Buschauffører ved Arriva i Gladsaxe mødtes tirsdag med den daglige ledelse for at diskutere en lang række forhold om dårligt arbejdsmiljø, som mandag udløste en strejke og fagligt møde for omkring 300 buschauffører i hovedstadsområdet. Ifølge tillidsmand for buschaufførerne, Stig Hansen, talte parterne ”fornuftigt sammen” tirsdag, og de blev enige om at mødes igen onsdag for at arbejde videre med sagens stridspunkter.

- Der er en talsmandsgruppe i gang med at snakke med ledelsen om vores krav. Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg synes, de er blevet enige om nogle fornuftige ting i dag. Hvad det er, de er blevet enige om, vil vi dog gerne holde for os selv, siger Stig Hansen.

Vil ikke afvise strejke

Kunne man forestille sig, at I vil nedlægge arbejdet igen, hvis ikke det lykkedes at finde en løsning?

- Det ved jeg ikke. Jeg aner det ikke. Nu er talsmandsgruppen gået i tænkeboks efter mødet med ledelsen, og så er både de og ledelsen klar til at snakke igen i morgen. Jeg ser dog fortrøstningsfuldt på det.

LÆS OGSÅ: Buschauffører i strejke: Ledelsen forfølger os

Kan pendlerne regne med, at busserne kører de kommende dage?

- Pendlerne kan rolig tage de busser, der er tilknyttet Arriva her i Gladsaxe. Jeg håber ikke, at vi nedlægger arbejdet igen. Både for Arriva, for os og for bustrafikken i det hele taget. Jeg tror bare, det var en enlig svale. Der var nogle frustrationer, der skulle ud, siger Stig Hansen.

Fem kritisable forhold

Han fortalte mandag til Avisen.dk, at buschaufførerne ved Arriva i Gladsaxe på mandagens faglige møde blev enige om fem kritisable arbejdsforhold:

1) Utilfredshed med bussernes tilstand, 2) mangel på forståelse fra ledelsens side, når chaufførerne ønsker at overholde 11-timersreglen, 3) chauffører, der føler sig truet og forfulgt at ledelsen, der deler skriftlige advarsler ud i en lind strøm, 4) utilfredshed med tillidsmanden og sikkerhedsrepræsentanten, som ikke gør nok for at få repareret busser og lave ordentlige vagtplaner og endelig er chaufførerne 5) utilfredse med at køre om natten.

Gensidig respekt

Al buskørsel i hovedstadsområdet med linjerne 2A, 6A, 10, 68, 161, 176, 200S og 350S blev indstillet i forbindelse med strejken.

LÆS OGSÅ: For få pauser: Vrede buschauffører nedlægger arbejdet

Stig Hansen, hvad er det, der skal falde på plads, før I er tilfredse?

- Det handler blandt andet om almindelig arbejdsmoral og gensidig respekt. Alting skal lykkedes, så vi alle sammen får en fornuftig arbejdsdag. Man er jo altid to om tingene, siger Stig Hansen, der ikke vil uddybe yderligere.