Bulgarsk chauffør idømt kæmpe bøde: Afsløret for 'sofistikeret' snyd af politiet

(Foto: Foto: Foto: Colourbox/Free (arkivfoto))

Politiet måtte adskille det meste af lastbilen for at afsløre svindlen.

En bulgarsk vognmand er blevet idømt en bøde på en halv million kroner for at manipulere med sin lastbil. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag aften blev chaufføren stoppet på Sønderjyske motorvej ved Kolding, hvor personale fra Tungvognscenter Syd foretog et rutinetjek af lastbilens fartskriver.

En gennemgang af data fra lastbilen tachograf – et instrument, der lagrer data i relation til kravene til køre- og hviletid - viste sig at blive starten på en usædvanlig langvarig kontrol, som først fik ende midt på natten mellem fredag og lørdag.

Der blev nemlig ved den indledende kontrol fundet en række uregelmæssigheder, som resulterede i, at vogntoget blev eskorteret til et værksted i nærheden for nærmere undersøgelse.

Lastbilen, som var af nyere dato, blev i store træk adskilt, inden det midt på natten kunne konstateres, at lastbilens tachograf var manipuleret på en yderst sofistikeret måde. Nattens indsats resulterede i hele 84 sigtelser fordelt på både chauffør og vognmand for omfattende overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid. Lastbilen er indtil videre tilbageholdt.

Det vides endnu ikke hvorledes den bulgarske vognmand stiller sig til sigtelserne.