Buddhistisk munk bad for Leicesters mesterskab

Sport
Leicester Citys klubejer er et godt menneske, og blandt andet derfor er klubben blevet engelsk mester ifølge buddhistisk munk. (Foto: Foto: Joe Giddens/AP)

Leicesters mesterskab skyldes både holdet samt den thailandske klubejers godhed, mener buddhistisk munk.

Leicester Citys enorme bedrift med at vinde det engelske mesterskab skyldes en blanding af holdets arbejde og klubejerens godhed.

Sådan lyder det fra den buddhistiske munk Phra Prommangkalachan, der flere gange har besøgt den engelske klub.

Da mesterskabet blev sikret mandag aften, efter at Chelsea og Tottenham spillede uafgjort, skete det, mens den thailandske munk bad for, at fodboldmiraklet ville indfinde sig.

Prommangkalachan vil dog ikke selv tage noget af æren for et af de mest overraskende mesterskaber i engelsk fodboldhistorie.

- Jeg bad for dem fra klokken to til fire (lokal tid i Bangkok, da opgøret mellem Chelsea og Tottenham blev spillet, red.). Men sejren kommer ikke fra mig. Den kommer fra holdet og fra klubejerens godhed, siger munken ifølge AFP.

Phra Prommangkalachan er tæt på Leicesters klubejer Vichai Srivaddhanaprabha og i den forbindelse har den buddhistiske munk flere gange besøgt den engelske klub, hvor han har velsignet både spillerne og hjemmebanen King Power Stadium.

Før Srivaddhanaprabhas indtog i Leicester var klubben stort set ukendt i Thailand, men den snart overståede sæson har gjort Leicester særdeles populær i det asiatiske land.

/ritzau/