Brød med succesfuldt band: Man skal være parat til at ofre noget
- Det er jo valget mellem at beholde noget, der fungerer godt eller kaste sig ud på dybt vand og risikere noget, men samtidig gå efter det, man gerne vil, fortæller 27-årige Carl Emil Petersen. Foto: Malene Anthony Nielsen/Scanpix/arkiv
Det var langt fra det sikre valg, men Carl Emil Petersen var nødt til at springe ud i livet som solist.

I foråret sagde sangskriveren og musikeren Carl Emil Petersen farvel til både sit band, sin kæreste og sin manager for at sætte alt på nul og stå på egne ben.

Opløsningen af bandet Ulige Numre vakte ramaskrig hos fans og i branchen, hvor gruppen var spået en stor fremtid. Men det var bare ikke den fremtid, Carl Emil Petersen drømte om.

- Det er jo valget mellem at beholde noget, der fungerer godt eller kaste sig ud på dybt vand og risikere noget, men samtidig gå efter det, man gerne vil, fortæller 27-årige Carl Emil Petersen.

- Jeg var nødt til at stille mig selv spørgsmålet om, hvorvidt jeg havde lyst til at være forsanger i det samme band, som jeg startede, da jeg fyldte 20, resten af mit liv, siger han.

Han er netop udkommet med sit første soloalbum, "Natradio", der er den foreløbige kulmination på beslutningen om at bryde med Ulige Numre, der ikke kun var hans bandkammerater, men også hans venner.

- Jeg kan sagtens forsvare den beslutning over for mig selv, for den var kunstnerisk. Og der skal man være parat til at ofre noget. Man er nødt til at lide lidt for det og investere noget af sig selv, siger han.

Det har han følt sig klar til. Alligevel kalder han for det halve år, der er gået siden beslutningen blev offentliggjort, for en brydningstid. For første gang har han kun haft sin egen mavefornemmelse at sætte sin lid til.

- Jeg har været fuldt funktionel, men jeg også følt, at jeg stod meget alene, og det er også kommet meget til udtryk i sangene på albummet, siger sangeren, der dog ser det som en fordel.

- Når man står som ene afsender på noget, kan man også tillade sig at gøre det lidt mere personligt. Nu er det jo min egen tilværelse, der er baggrund for sangene, så man kan grave lidt dybere.

Albummet "Natradio" er ude nu.

/ritzau/FOKUS