Britisk politi på vej med nyt om formodet forgiftning
Politifolk ved en afspærring ved det sted i den britiske by Salisbury, hvor den tidligere russiske spion og hans datter blev fundet livløse søndag. Flere steder i byen er afspærret som led i efterforskningen. Foto: Toby Melville/Reuters
Det britiske antiterrorpoliti skal briefe indenrigsminister Amber Rudd og andre ministre om russisk spionsag.

Britiske myndigheder er blevet klogere på, hvad det var for et stof, der fik den tidligere russiske spion Sergej Skripal og hans datter til at falde om for et par dage siden.

Det oplyser Storbritanniens indenrigsminister, Amber Rudd, efter et møde i regeringens kriseudvalg onsdag. Her blev ministre og højtstående embedsmænd briefet om sagen af politiets efterforskere.

- Vi ved mere om stoffet, og politiet vil komme med yderligere udtalelser i eftermiddag om det, siger Rudd.

Den tidligere russiske dobbeltagent og hans datter blev søndag fundet livløse på en bænk uden for et indkøbscenter i byen Salisbury. De menes at være blevet forgiftede.

Både far og datter er onsdag fortsat indlagt. Begges tilstand beskrives som kritisk.

Et britisk militærlaboratorie har i de seneste dage arbejdet på at finde ud af, hvad det er for et stof, der gjorde den 66-årige tidligere spion og hans 33-årige datter så alvorligt syge.

Den britiske regering har advaret Rusland om, at hvis den russiske regering stod bag den formodede forgiftning, vil det få alvorlige konsekvenser.

Udenrigsminister Boris Johnson sagde tirsdag, at det er svært at forestille sig, at VM i fodbold i Rusland vil have britisk deltagelse, hvis det viser sig, at den russiske stat står bag.

Ruslands udenrigsministerium siger, at forsøg på at forbinde Rusland med Skripals kritiske tilstand ser ud til at have til formål at forværre forholdene mellem de to lande.

- Det, der skete med Skripal, er omgående blevet brugt til yderligere at puste til den antirussiske kampagne i vestlige medier, siger Maria Sakharova, der er talskvinde for det russiske udenrigsministerium.

Flere britiske ministre har draget paralleller til drabet på den tidligere KGB-agent Alexander Litvinenko, som i 2006 blev dræbt med et radioaktivt stof på et hotel i London.

/ritzau/