Britisk ebolasmittet er i kritisk tilstand
Den britiske kvinde, der er indlagt på Royal Free Hospital i London med ebola, er i kritisk tilstand. Foto: Danny Lawson/AP
Den britiske sygeplejerske, der blev smittet med ebola i Sierra Leone, bliver stadig mere syg.

Tilstanden rapporteres kritisk for den britiske sygeplejerske, som er blevet smittet med ebola under arbejde i Sierra Leone.

Hun befinder sig på et hospital i den britiske hovedstad, London. Her meldes hendes tilstand kritisk.

- The Royal Free London NHS foundation Trust er ked af at måtte meddele, at tilstanden for Pauline Cafferkey gradvist er forværret over de seneste to dage og nu er kritisk, lyder det lørdag eftermiddag fra hospitalet.

Pauline Cafferkey arbejdede som frivillig på et britisk bygget behandlingscenter for ebolasmittede i Sierra Leone, men blev selv smittet.

Hun kom tilbage til Storbritannien kort før nytår og behandles på Royal Free-hospitalet, der er det eneste britiske hospital, der har isolationsafdelinger til ofre for ebola.

Ebola brød ud i Vestafrika for et år siden og hærger specielt i Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Flere end 7000 mennesker er siden da døde af sygdommen, som der ikke er nogen vaccine eller kur imod, og over 20.000 mennesker er blevet smittet.

Den 39-årige britiske sygeplejerske, der var udsendt af den offentlige institution NHS og arbejdede med velgørenhedsorganisationen Red Barnet, behandles med eksperimental medicin.

Hun har desuden fået blodplasma fra en patient, der er blevet rask efter at have haft ebola.

Pauline Cafferkey vendte tilbage til Storbritannien i søndags, men følte sig sløj. Derpå blev hun indlagt på et hospital i Glasgow om mandagen.

Her blev det konstateret, at hun er smittet med ebola, og hun blev dagen efter fløjet til hospitalet i London.

Det er, som hospitalet siger, gået drastisk ned ad bakke med hendes tilstand på kort tid.

I onsdags sagde hospitalet, at hun sad oppe i sin seng og læste og talte med personalet på den isolerede afdeling.

/ritzau/AFP