Britisk drone dræbte britiske islamister i Syrien
Britisk droneangreb i Syrien mod brite var ikke en del af en koalitions indsats mod Islamisk Stat.
Storbritanniens premierminister, David Cameron, siger, at en drone fra det britiske flyvevåben har dræbt to britiske islamister i Syrien.
Storbritanniens premierminister, David Cameron, siger, at en drone fra det britiske flyvevåben har dræbt to britiske islamister i Syrien. Foto: Francisco Seco/AP

Premierminister David Cameron siger, at Storbritannien har anvendt en ubemandet drone til at dræbe to britiske islamister i Syrien.

Cameron, der mandag talte til parlamentet, siger, at droneangrebet ikke var en del af en koalitions indsats mod Islamisk Stat.

Han kalder angrebet for "selvforsvar".

Dronen fra det britiske luftvåben RAF dræbte ved et målrettet angreb 21. august Reyaad Khan, som var født i Cardiff i Wales. To andre jihadister blev dræbt sammen med ham - den ene af dem var også brite.

- I selvforsvar blev Reyaad Khan dræbt ved et præcisionsangreb den 21. august med en fjernstyret drone fra vores luftvåben. Han kørte i en bil i Raqqah-området i Syrien, da han blev ramt, siger den britiske premierminister.

følge Cameron blev angrebet gennemført selv om den britiske regering ikke har parlamentets mandat til angreb i landet.

Briterne deltager ligesom Danmark i bombardementer af Islamisk Stat i Irak, men ikke i Syrien. Britiske droner har hidtil kun været anvendt til at indsamle efterretninger om Islamisk Stat.

- Vi gennemførte dette angreb, fordi der ikke var noget alternativ, understreger Cameron, som fremhæver, at de dræbte havde planer om at udføre angreb mod Storbritannien.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.