Brasiliens landstræner vil have Neymar til OL
Neymar skal være en del af det brasilianske fodboldhold ved OL i Rio i 2016. Det mener OL-holdets træner.
Neymar skal være en del af det brasilianske fodboldhold ved OL i Rio i 2016. Det mener OL-holdets træner.
Neymar skal være en del af det brasilianske fodboldhold ved OL i Rio i 2016. Det mener OL-holdets træner. Foto: Andres Kudacki/AP

Neymar skal løfte holdet og være en rollemodel for de unge spillere på Brasiliens fodboldlandshold ved OL i Rio.

Det mener holdets landstræner Alexandre Gallo, ifølge nyhedsbureauet AFP.

OL er for spillere under 23 år, men det er tilladt for holdene at spille med nogle få spillere, der er ældre.

- Jeg kommer til at udtage tre spillere over 23 år. Eller, det vil sige to spillere, for en af dem er Neymar. Vi kan ikke tænke på brasiliansk fodbold uden at tænke på en stjerne af hans format, siger Alexandre Gallo til den brasilianske tv-station Arena Sport TV.

Neymar vil være 24 år, når OL bliver afviklet i sommeren 2016, og han har været på Gallos ønskeseddel lige siden Gallo overtog ansvaret for OL-holdet i sommer.

- Neymar er en topfigur. Det ville være svært at forestille sig Argentina ved OL uden Messi og Portugal uden Ronaldo. Oveni det er Neymar et forbillede for vores spillere. Han træner hårdt og er en person, som elsker os og vil hjælpe os så meget han kan, siger træneren.

Til gengæld er det langt fra sikkert, at Neymars arbejdsgiver FC Barcelona vil være begejstret for beslutningen. Klubben vil formentlig frygte, at få en træt eller i værste fald skadet spiller retur fra hans hjemland. OL i Rio i 2016 foregår fra den 5. til 21. august.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.