Brandvæsenet tømte københavnerbiograf efter falsk alarm
Brandvæsenet rykkede ud med flere køretøjer, da der kom melding om en mulig brand i Palads-biografen.
Palads-biografen i København blev evakueret og tømt lørdag aften på grund af brandalarm. Der var dog tale om en teknisk fejl. Genrefoto
Palads-biografen i København blev evakueret og tømt lørdag aften på grund af brandalarm. Der var dog tale om en teknisk fejl. Genrefoto Foto: Sandro Di Carlo Darsa/Altopress / Maxppp

Biografgængere fordybet i film i biografen Palads i København har lørdag aften fået sig en alternativ oplevelse.

Kort efter klokken 19.30 blev der trykket på stopknappen for film og popcorn-knas i samtlige sale, da en brandalarm tvang biografen til at evakuere stedet.

Brandvæsenet rykkede massivt ud til Axeltorv efter at have fået melding om en brand i biografen.

Der er dog ikke blevet fundet tegn på, at der har været ild i noget, eller at nogen har været i fare, lyder det fra Københavns Politi.

- Brandalarmerne i Palads var teknisk fejl. Ingen tale om brand/røg. Brandvæsen og politi har forladt stedet igen, skriver politiet på Twitter.

Brandalarmen gik klokken 19.41, oplyser operationschef Mads Graversen fra Hovedstadens Beredskab.

- Vi har fået melding om, at der muligvis er brandudvikling på loftet. Vi har folk deroppe. De er ved at undersøge det og har ikke fundet noget. Men de arbejder stadig på stedet, sagde operationschefen klokken 19.50.

Han kunne ikke sige noget om, hvor mange mennesker der blev evakueret. Han bekræftede dog, at alle film blev afbrudt, og at både gæster og ansatte skulle forlade bygningen.

Ifølge biografens egen hjemmeside er den landets største med 17 sale og 2100 sæder.

Palads er også Københavns ældste biograf. Den åbnede i 1918. Tidligere fungerede bygningen som hovedbanegård og varmestue for hjemløse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.