Brand i tog i Nyborg: Passagerer reddet ud
Henter afspiller ...
Se flere videoer på Localeyes.dk
Et tog brød søndag eftermiddag i brand på Nyborg Station. Andre tog kunne køre igennem uden at standse.

Der udbrød søndag eftermiddag brand i et tog på Nyborg Station, og det betød, at de øvrige tog i et par timer ikke standsede ved stationen.

- Vi får en melding om røgudvikling fra toilettet på et tog på Nyborg Station, siger Kenneth Taanquist, der er vagtchef ved Fyns Politi, til Ritzau.

Toget blev evakueret, og brandvæsnet tilkaldt.

- Det viser sig, at det brænder bag nogle stålplader, og det er jo svært at komme til at slukke, fortæller vagtchefen.

Røgudviklingen fra branden var så kraftig, at to DSB-ansatte måtte på sygehuset til observation for røgforgiftning. Ingen passagerer nåede ifølge politiet at blive udsat for røgen.

I forbindelse med brandslukningen lukkede man ned for strømmen på stationen, og det betød, at det havarerede tog først kunne fjernes, da branden var slukket.

- De øvrige tog kan godt køre gennem stationen, men de stopper ikke i Nyborg, forklarer Kenneth Taanquist.

Mens brandvæsnet arbejdede på at slukke branden, standsede intercitytogene ekstraordinært i Langeskov, hvorfra DSB havde indsat togbusser.

Midt på eftermiddagen kunne politiet oplyse, at branden var slukket, men at stationen fortsat var lukket for gennemkørsel, indtil det brandhærgede tog var slæbt væk fra stationsområdet.

Efter yderligere en times tid kunne DSB meddele på Twitter, at det hele var overstået, og at togene igen kunne standse på Nyborg Station.

/ritzau/