Brand i børnehave: Flammerne væltede ud fra min søns stue
- Jeg sad i en bil her lidt nede af vejen med børnehavelederen og den pædagog, der skulle have åbnet, og kunne se, hvordan flammerne væltede ud fra min søns stue, fortæller Belinda Noermark Jurlander til DR Sjælland. Foto: Louise Wimmer Elmhoff / DR Sjælland
En voldsom brand hærgede her til morgen en børneinstitution i Holbæk. Det betyder, at flere end 120 børnehave- og vuggestuebørn i dag skal finde et andet sted at være.

Der blev slået alarm ved fire-tiden i morges og i de tidlige morgentimer hærgede den voldsomme brand i Børnehuset Eventyrlunden, der er en integreret institution og en af Holbæks største børneinstitutioner normeret til i alt 128 børn. Det skriver DR Sjælland.

Vagthavende chefvagt Lasse E. Hansen fra Vestsjælland Brandvæsen fortæller, at der blev sat 40 mand og 10 brandslukningskøretøjer ind på at slukke branden. Styrkerne kom fra Holbæk, Tuse Næs og Kirke Hyllinge, og så var det frivillige beredskab også på stedet.

- De arbejder benhårdt på at få begrænset skaderne. Lige nu har vi ikke noget overblik over, hvor omfattende det ender med at blive, fortæller Lasse E. Hansen til DR Sjælland.

Forældrerådsformanden for Børnehuset Eventyrlunden, Belinda Noermark Jurlander, ankom til børneinstitutionen ved fem-tiden i morges, hvor hun blev mødt af "et flammehav":

- Jeg sad i en bil her lidt nede af vejen med børnehavelederen og den pædagog, der skulle have åbnet, og kunne se, hvordan flammerne væltede ud fra min søns stue, fortæller hun til DR Sjælland og forklarer, at det har været vigtigt at få fat i alle forældre:

Foto: Louise Wimmer Elmhoff / DR Sjælland

- Vi vil gerne undgå, at børnene kommer og ser det, mens der stadig er flammer. Det er et kæmpe chok for både os som forældre, men selvfølgelig især for børnene. Det er her de har deres hverdag.

Belinda Noermark Jurlander fortæller også, at personalet og ledelsen lige nu holder krisemøde, og at det har været hårdt for personalet:
- Ikke mindst for medarbejderne, der var meget, meget tydeligt berørt her til morgen.

Belinda Noermark Jurlander opfordrer forældrene til at holde øje med forældreintra, hvor der er relevante telefonnumre og oplysninger. Hun forventer også, at der er nødpasning til alle børn allerede fra i morgen.

Sådan lyder meldingen også fra Holbæk Kommune.