Bortførte danske børn landet i Danmark: Moren anholdt

Moren til to bortførte børn blev anholdt, da hun ankom til Danmark med de to børn.
Den 43-årige Angelina Mathiesen har været internationalt eftersøgt via Interpol, efter at hun i marts 2016 tog sine børn på henholdsvis syv og fire år med sig ud af landet.
Den 43-årige Angelina Mathiesen har været internationalt eftersøgt via Interpol, efter at hun i marts 2016 tog sine børn på henholdsvis syv og fire år med sig ud af landet. Foto: Politi/Privat

En sag om bortførelse af to danske børn til Brasilien er faldet plads med ankomsten af et fly fra Lissabon. Om bord på flyet var de to børn med deres mor, som blev anholdt ved ankomsten.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De to børn på henholdsvis fire og syv år blev ført til Brasilien af deres mor, Angelina Mathiesen, der har fået børnene med to forskellige fædre. Hun mente ikke, at fædrene skulle have forældremyndigheden over børnene.

Den 43-årige Angelina Mathiesen har været internationalt eftersøgt via Interpol, efter at hun i marts 2016 tog sine børn på henholdsvis syv og fire år med sig ud af landet.

Angelina Mathiesen har anklaget børnenes fædre for at have været voldelige og misbrugende. Men de danske myndigheder har hverken kunnet dokumentere vold eller overgreb.

I marts 2016 tildelte de danske myndigheder den fulde forældremyndighed over hendes ældste barn til barnets far.

Det fik Angelina Mathiesen til at tage beslutningen om at bortføre de to børn ud af landet.

Siden har Angelina Mathiesen været eftersøgt og varetægtsfængslet i absentia.

Derfor blev hun anholdt af Københavns Politi, hvor anklagemyndigheden vil overveje, om der er grundlag for at fremstille hende for en dommer med anmodning om varetægtsfængsling, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

- Da der forestår en længere juridisk proces, kan jeg ikke kommentere yderligere på sagen for nu, siger han.

Angelina Mathiesen har medvirket i både danske og udenlandske tv-udsendelser, hvor hun har forsvaret beslutningen om at bortføre sine to børn til Brasilien.

Hun har søgt om asyl i Brasilien i marts 2017. Mens hendes sag er blevet behandlet, har hun haft midlertidig opholdstilladelse i landet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.