Bornholm har konstateret sit første tilfælde af coronavirus

Det første tilfælde af coronavirus er nu fundet på Bornholm. (Foto: Scanpix)

Bornholm har registreret sit første tilfælde af coronavirus. Øen har ellers længe været uden smittetilfælde.

Coronavirusset er nu også officielt nået til Bornholm.

Mandag har øen fået konstateret sit første tilfælde af coronavirus.

Det skriver Bornholms Hospital i en meddelelse.

Patienten er i øjeblikket indlagt på hospitalet.

- Bornholms Hospital håndterer situationen efter gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, lyder det i meddelelsen.

Bornholm har ellers længe været fri for smittetilfælde ligesom Grønland. Tidligere mandag blev det første tilfælde i Grønland også konstateret.

I Danmark er der registreret 914 tilfælde af coronavirus. Antallet af smittede er dog formentlig langt større, da myndighederne ikke længere tester i samme omfang som tidligere.

Fokus er nu på at finde de mest syge og svage patienter, og derfor er det strategien, at det kun er dem - og derfor samlet langt færre - der nu bliver testet.

Det område af Danmark med flest registrerede tilfælde af virusset er København by med 187. Det viser den regionale opgørelse fra Statens Serum Institut. Her er der taget udgangspunkt i 891 registrerede tilfælde.

Vestjylland er efter Bornholm den landsdel med færrest registrerede smittede med 28 tilfælde. Bornholm har knap 40.000 indbyggere.

Flertallet af de smittede i Danmark er mænd. De fleste af dem ligger i alderen 40-60 år.

Mandag eftermiddag meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde, at 62 personer er indlagt med virusset, heraf ti på intensiv afdeling.

Sundhedsministeren fortalte, at epidemien er sået i Danmark, og den udvikler sig hastigt.

/ritzau/