Borgmester modtager mystisk brev: Få en abort - dit barn kan blive mongol
Borgmester Benedikte Kiær har modtaget et mystisk brev fra en anonym afsender. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Helsingør-borgmester og tidligere minister Benedikte Kiær (K) har modtaget et anonymt brev, hvor afsenderen opfordrer hende til at få foretaget en abort.

Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær meddelte forleden, at hun venter sit andet barn i en alder af 48 år.

Siden har det været heftigt diskuteret på sociale medier, hvorvidt det er en alt for høj alder at få børn i. Og nu har den tidligere minister så modtaget et anonymt brev, hvor afsenderen opfordrer hende til at få en abort. Benedikte Kiær har lagt brevet ud på sin Twitter-konto, hvor ordlyden i brevet kan læses.

- Det kan godt være, at du og din partner er glade for, at I skal have et barn mere. Men vi anbefaler dig, at du snarest får en abort. Man bør absolut ikke få børn i en alder af 48 år, står der blandt andet.

Afsenderen skriver også, at han eller hun tror, at der er stor risiko for, at barnet bliver mongol, og at det nok vil blive drillet i skolen.

Den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er også blevet far i en høj alder, og også erhvervsmanden Claus Riskær (62 år) har for nylig fortalt, at han venter barn med sin blot 27-årige kæreste.

Benedikte Kiær spekulerer i, om de to mænd også har modtaget et lignende brev fra den anonyme afsender.

Borgmesteren har i forvejen sønnen Lauge på to år. Også sammen med manden Lars Dam.