Borgmester afslører heftig spareplan: "Det kommer til at gøre rigtig ondt"

Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) og hans kolleger i byrådet vil spare sig frem til et økonomisk fundament, som der er fremtid i. (Foto: Foto: Google Street View og Kerteminde Kommune)

Et nyt sparekatalog i Kerteminde Kommune skal tage presset fra kommunens ansatte og befri politikerne fra at lede efter sparemuligheder hele tiden.

Der er lagt op til til, at politikerne i Kerteminde Kommune vil trimme kommunens økonomi så hårdt, at den er modstandsdygtig overfor for fremtiden.

Det siger den fynske kystbys socialdemokratiske borgmester Kasper Ejsing Olesen til Fyens Stiftstidende:

- Vi er nødt til at rette ind efter den økonomiske virkelighed, selvom det kommer til at gøre ondt. Og der er ingen tvivl om, at det kommer til at gøre rigtig ondt.

En rapport til en halv million kroner lander torsdag på politikernes borde. Med den i hånden er det meningen, at der skal spares så meget, at kommunen "når ned til et fundament", som den har råd i årene, der kommer, siger borgmesteren til avisen, og mener, det er til gavn for alle, og at det vil skabe sikkerhed om kommunens serviceniveau.

- Så kan det godt være, at vi nogle steder bliver nødt til at lægge niveauet lidt lavere, end vi politikere og modtagere kunne ønske os. Men jeg tror så til gengæld, at det vil give ro på, at vi ved, at det her serviceniveau kan holde, siger Kasper Ejsing Olesen til Fyens Stiftstidende.

Befriende

Han mener også, at det vil tage presset fra kommunens ansatte, og at det vil være befriende for politikerne at bruge kræfterne på andet end at lede efter sparemuligheder hele tiden.

- For vi vil jo meget hellere bruge kræfterne på at gøre Kerteminde Kommune stærkere, og man bliver jo netop politiker, fordi man har idéer til at udvikle kommunen. Og i øjeblikket bliver alle de idéer bare henvist til budgetbehandling. Men vi skal jo frem til at have råd til at sætte ting i gang, der styrker økonomien, siger han.

Der er udsigt til, at der skal findes 70 millioner kroner for at skabe fundamentet, og borgmesterens ambition er et budget, der fra 2019 giver et overskud på 15 millioner kroner.