Borgere skyder fire dages arbejdsuge ned: "Det er totalt urealistisk"
Foto: Privat
Ikke alle borgere i Odsherred Kommune er ovenud begejstrede over udsigten til en fire dages arbejdsuge for offentligt ansatte.

Forestil dig at arbejde fire dage i ugen og så have tre dage fri. Det kan inden længe blive til virkelighed for borgerne i Odsherred Kommune på Vestsjælland. Kommunen har inviteret de lokale til dialogmøde, hvor man skal se på mulighederne for at indføre en fire dages arbejdsuge. Formålet er at fremme arbejdsglæden hos de offentligt ansatte.

Men spørger man borgerne i kommunen, er der delte meninger om, hvorvidt det er en god idé.

 

38-årige Dennis Lundorf Jørgensen er selvstændig erhvervsdrivende og har sit eget tækkefirma. Selvom forslaget kun gælder kommunens offentligt ansatte, kan han også selv blive påvirket af den firedages arbejdsuge, mener han.

- Det er totalt urealistisk. Hvorfor skal de kommunalt ansatte kun arbejde fire dage om ugen? Åbningstiderne på kommunekontoret er i forvejen dårlige, og det bliver da slet ikke bedre af, hvis kommunens ansatte kun skal arbejde fire dage. Som selvstændig erhvervsdrivende er det rart med fleksibilitet i forhold til åbningstider, siger han.

Dennis Lundorf Jørgensen fortæller, at hvis han selv skulle gå ned på en fire dages arbejdsuge, så ville han kunne risikere at halvere sin virksomheds omsætning.

- Så er det ikke sikkert, jeg ville kunne få mad på bordet. I stedet for at forkorte arbejdsugen, burde kommunens ansatte i stedet arbejde én dag ekstra, og så måske med færre timer pr. dag. Det kunne i hvert fald være rart, hvis de også havde åbent om lørdagen, siger han.

Idéen med en forkortet arbejdsuge er allerede slået igennem på det private jobmarked. For nylig kom det frem, at it-virksomheden IIH Nordic havde indført en 30-timers arbejdsuge permanent for sine 50 fastansatte. Den 30-timers arbejdsuge havde inden da kørt i en forsøgsordning i tre år, og det havde tilsyneladende været en succes.

 

Opdatering: Vi har fjernet et citat fra en kilde, der ikke alligevel ønskede at deltage i historien.