Bondo har tilbudt at trække sig som forhandler

- Vi har nogle valggrupper, og jeg sagde til formændene, at vi skal overveje i fællesskab, om det er det mest fornuftige, at jeg er i spidsen, siger Anders Bondo Christensen til Politiken. (Foto: Foto: Kasper Palsnov / Ritzau Scanpix )

Anders Bondo Christensen har på de indre linjer i fagbevægelsen ved flere lejligheder tilbudt kollegerne i Forhandlingsfællesskabet at træde et skridt ned.

I den verserende nervekrig om de offentlige overenskomster fungerer Anders Bondo Christensen i disse uger som en af forhandlingernes helt centrale skikkelser.

Men på de indre linjer i fagbevægelsen har lærernes formand ved flere lejligheder tilbudt kollegerne i Forhandlingsfællesskabet at træde et skridt ned og overlade posten som central forhandler for de kommunalt og regionalt ansatte til en anden person, skriver Politiken fredag.

Anders Bondo Christensen forklarer, at han allerede i september første gang ventilerede tanker om at stoppe som chefforhandler i Forhandlingsfællesskabet.


- Vi har nogle valggrupper, og jeg sagde til formændene, at vi skal overveje i fællesskab, om det er det mest fornuftige, at jeg er i spidsen. Vi vidste godt, at der igen ville være fokus på hele lærerområdet, så det var naturligt, at vi vurderede, om det var det mest fornuftige, at jeg skulle stå i spidsen for Forhandlingsfællesskabet. I september var der ingen tvivl om, at det skulle jeg, fortæller han til Politiken.

Da situationen spidsede til for et par uger siden, valgte Anders Bondo Christensen igen at få mandat som chefforhandler fra de øvrige faggrupper.

- Da vi nærmede os, kom der igen rigtig meget fokus på lærernes arbejdstid. Så kaldte jeg de samme valggruppeformænd ind, og jeg spurgte, hvordan de vurderede situationen. Der blev sagt, at det var der ingen problemer i, vi kører videre, fortæller lærerformanden til Politiken.